Kétszáz migráns foglalta el a francia vasútállomást, lovasszázadot rendeltek ki a határ őrzésére

Párizs polgármesteri hivatalának az épülete elé 250 sátrat emeltek hajléktalan fekete-afrikai illegális migránsok és az őket támogató "civilek", hogy lakhatást követelnek a migránsoknak. 
 migration social urban-planning demonstration homelessness
Homeless migrants and their supporters install tents during an action organised by French association Utopia56 in front of the City Hall in Paris, on June 24, 2021, to highlight the plight of the homeless in central Paris. (Photo by GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP) / “The erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by GEOFFROY VAN DER HASSELT has been modified in AFP systems in the following manner: [Homeless migrants and theirs supporters] instead of [people]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”
Vágólapra másolva!
Kétszáz migráns rohamozta meg és foglalta el a délkelet franciaországi kisváros, Briançon pályaudvarának épületét. Az illegális migránsok Afganisztánból, a magrebi országokból és Kelet-Afrikából érkeztek és vasárnap szelték át a Montgenèvre-ben található és állandó határőrizet nélküli francia-olasz határállomást - írja a francia BFM TV.
Vágólapra másolva!

Briançonban az Olaszországból folyamatosan érkező migránsok számára befogadóközpont működik, amely azonban múlt vasárnap bezárta kapuit, miután arról értesült, hogy egy nagy létszámú, 180 fős migránscsoport közeledik a település felé.

Franciaországban az illegális migránsok és a migránspárti szervezetek gyakran nyomás alatt tartják a hatóságokat önkényes akcióikkal. (illusztráció) Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

A „Szolidáris Terasz" névre keresztelt átmeneti szállás ugyanis maximum 80 migráns befogadására alkalmas, a központot üzemeltető a Szolidaritás Menedéke nevű önkéntes csoport pedig a saját és a település biztonsági szempontjaira hivatkozva lezárta az épületet.

A migránsvédők a menedéken élőket és az új érkezőket egyaránt a pályaudvarra terelték, hogy a pályaudvar megszállásával és a vasúti közlekedés megbénításával gyakoroljanak nyomást a helyi hatóságokra.

A Szolidaritás Menedéke szervezet azzal is zsarolja a város vezetését, hogy amíg a szervezet nem kap újabb eszközöket és forrásokat az egyre nagyobb számban érkező migránsok ellátására, nem is fogja megnyitni a befogadóközpontot, azaz a város tartósan számíthat a vasárnap kialakult áldatlan állapotokra.

Magas-Alpok megye prefektusa, Martine Clavel és Briançon polgármestere, Arnaud Murgia egyaránt elítélte az akciót, a polgármester szerint a jogvédők túszul ejtették a városban élőket, ellehetetlenítve azok közlekedését. A város polgármestere a BFM TV riporterének elmondta, hogy ugyanez a migránsvédő szervezet korábban a város önkormányzati lakásait foglaltatta el önkényesen a migránsokkal.

A megyei prefektus hétfőn egy lovasszázadot rendelt ki a montgenèvre-i határszakaszra, kedden pedig egy újabb osztag érkezik meg, hogy megakadályozzák további migráns csoportok átkelését és a város megszállását.

A pályaudvart megszálló migránsok továbbra is a vasútállomáson tartózkodnak.