A demokraták 2024-ben is az egyre inkább leépülő Joe Biden-t indítanák

US President Joe Biden delivers remarks on the August jobs report Horizontal POLITICS HEADSHOT SPEECH EXPRESSION EYES CLOSED HEADSHOT CLOSE UP
US President Joe Biden pauses as he delivers remarks on the August jobs report report in the State Dining Room at the White House in Washington, DC on September 3, 2021. - The United States gained only 235,000 jobs last month, according to government data released, a total far below expectations that may indicate the Delta variant is harming the US economic recovery. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Joe Biden az Egyesült Államok demokrata elnökének népszerűsége folyamatosan zuhan a koronavírus-járvány rossz kezelése, a tragikusan elhibázott afgán kivonulás, a rekordmagas infláció és a déli határnál lévő migránsválság miatt. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy Biden 2024-ben is indulni fog az elnöki székért, a demokratáknak pedig nincs is igazán más választása, hiszen máskülönben a párton belül is közutálatnak örvendő Kamala Harris-t vagy Pete Buttigieg-et kellene támogatniuk a választásokon.
Vágólapra másolva!

Joe Biden elnöksége alatt káoszba fulladt az Egyesült Államok nem csak társadalmilag, hanem gazdaságilag is, ráadásul a nemzetközi porondon is egyre rosszabb az ország megítélése. Korábban az ABC beszámolt róla, hogy Biden-t

már csak a lakosság 41 százaléka támogatja és még rosszabb a helyzet, ha Biden gazdasági intézkedéseit nézzük, hiszen azt csak a lakosság 39 százaléka tartja jónak.

A demokraták viszont jelenleg abban a helyzetben vannak, hogy nincs igazán más választásuk, csak hogy Joe Bident indítsák a 2024-es választásokon is, mivel rajta kívül jelenleg Kamala Harris és Pete Buttigieg számít erősnek. Előbbit a párton belül sem szeretik, utóbbit pedig nem tekintik esélyesnek a végső győzelemre.

Joe Biden Forrás: AFP/Jim Watson

Biden addigra 82 éves lesz, az elnök mentális állapota pedig már most is komoly kérdéseket vet fel. Biden egyre gyakrabban felejti el, hogy mit akar mondani, számtalanszor okozott már botrányt rasszista kijelentéseivel, nemrég pedig a klímavédelmi csúcson aludt el.

Jól látható, hogy egyre erősebben jelentkeznek nála az időskori demencia tünetei és az is kérdéses, hogy 2024-ig képes-e irányítani az országot, az viszont elképzelhetetlen, hogy 86 éves koráig el tudja látni az elnöki teendőket.

Donald Trump már most megelőzte Joe Bident a népszerűségi versenyben. A The Times szerint a volt republikánus elnök támogatottsága 48 százalékon állt nemrég, tehát ha most lennének a választások, akkor Trump győzne. Ráadásul miközben Biden népszerűsége folyamatosan csökken, addig Trump folyamatosan aktívan kampányol és új támogatókat szerez.