II. Erzsébet csodálatos ajándékkal kedveskedik a királyi család rajongóinak

karácsonyfa, brit királyi család, Windsor
Vágólapra másolva!
Mától nyilvánosan is megtekinthető az angol királynő csodálatos, 20 méter magas karácsonyfája a windsori kastély S.t George's halljában, és a látogatók először csodálhatják meg azokat a ruhákat, amelyeket a tizenéves Erzsébet hercegnőnek és húgának, Margit hercegnőnek készítettek -írja a Mirror.
Vágólapra másolva!

A történelmi Berkshire királyi rezidencia apartmanjait is átalakították, és csillogó karácsonyfákkal, csodálatos ünnepi fényekkel és füzérekkel díszítették. Az impozáns látvány mellett a látogatók először csodálhatnak meg olyan raffinált ruhákat, amelyeket a bakfis Erzsébet hercegnőnek és nővérének, Margit hercegnőnek készítettek, amikor az Old Mother Red Riding Boots című pantomimban léptek fel. A fiatal Erzsébet egy hosszú ujjú rózsaszín szatén- és csipkeruhát viselt a produkcióban 1944 decemberében, a második világháború idején.

A jelmezeket ugyanabban a helyiségben állították ki, ahol a pantomimokat eredetileg adták elő. Anno a királynő és testvére háromszor léptek fel műsorral, és ismert, hogy intenzíven részt vettek a műsor előkészítésében, és a rendezésben is.

Már áll a karácsonyfa a kastélyban

Caroline de Guitaut, a kiállítás kurátora szerint,


Az érdeklődők december 4-én, 11-én, 18-án, 20-án és 23-án ünnepi mesefoglalkozásokon is részt vehetnek a kastély azon részén, ami az állami részleghez tartozik.

Amellett a Great Kitchen Tours névre keresztelt program keretében az érdeklődők december 30-tól január 9-ig megtekintheti az ország legrégebbi konyhájába, amely általában nem fogad látogatókat. A III. Edward uralkodása idején épült úgynevezett Nagy Konyhát több mint 750 éve használják, ma már főként a királynő által rendezett ünnepi alkalmakon. A karácsony időszak a windsori kastélyban 2022. november 25-től január 3-ig tart. A hercegnők pantomimes kiállítása pedig november 25-től 2022. január 31-ig látogatható.