Joe Biden first ladyként hivatkozott Kamala Harrisre egy rendezvényen

BIDEN, Joe
Washington, 2022. január 20. Joe Biden amerikai elnök a hivatalba lépése egyéves évfordulójának alkalmából a washingtoni Fehér Ház Keleti termében tartott sajtóértekezletén 2022. január 19-én. MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras
Vágólapra másolva!
Az elnök felesége, Jill Biden javította ki az ismét bakizó amerikai elnököt egy keddi eseményen, amikor Joe Biden beszéde közben Kamala Harris alelnökre mint first ladyre hivatkozott  - írja a The Blaze.
Vágólapra másolva!

Kedden Joe Biden amerikai elnök egy washingtoni rendezvényen alelnökére, Kamala Harrisre mint first ladyre hivatkozott.

Joe Biden amerikai elnök Forrás: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras

A baklövés akkor történt, amikor Biden bejelentette, hogy Kamala Harris alelnök férjének, Doug Emhoffnak pozitív lett a koronavírustesztje.

- mondta magabiztosan Biden.

Eközben a közönség kínosan nevetgélt, majd felesége, Jill Biden javította ki a már sokadjára bakizó elnököt.

Joe Biden esetében azonban nem ez az első alkalom, hogy kínos bakit vétett, ugyanis sokak szerint az elnök az időskori demenciája miatt beszél összevissza és értelmetlenül gyakran. Emlékezetes az, amikor például az amerikai elnök elfelejtette az ausztrál miniszterelnök nevét, és

egész egyszerűen csak "haverként" hivatkozott rá.

„Köszönöm, Boris" – mondta előbb az angol miniszterelnöknek a közös sajtótájékoztatón, Boris Johnsonnak, majd Scott Morrison ausztrál kormányfő felé fordulva azt mondta:

Biden láthatóan egy pillanatra teljesen elfelejtette, hogy hívják az ausztrál miniszterelnököt, és az angol „down under" kifejezést használta, ami egy szleng az ausztrálokra.

A kínos bakijai miatt folyamatosan súgógépet használó Bident egyre több kritika éri, és a republikánus képviselők egy ideje már határozottan követelik, hogy végezzen el egy kognitív tesztet az elnök, ugyanis szerintük Joe Biden szellemi képességei miatt nem alkalmas arra, hogy az országot vezesse.