Hatalmas tűz ütött ki egy társasházban a németországi Essen városában hétfőn kora reggel, három embert füstmérgezés gyanújával kórházba kellett szállítani.

A négyemeletes épülethez hajnali két órakor érkeztek a tűzoltók, és még reggel is küzdöttek a lángokkal.

A Westviertel nevű belvárosi negyedben álló társasházban nagyjából százan laknak. Sokan pizsamában menekültek ki lakásukból. 

A szeles időben a lángok annyira gyorsan terjedtek, hogy a tűzoltók először nem is az oltással foglalkoztak, hanem megpróbálták kijuttatni a lakókat.

Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy esseni társasháznál 2022. február 21-én. A tűz miatt mintegy száz lakost kellett evakuálni. A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: MTI/AP/DPA/Christoph Reichwein

Egyelőre nem tudni, hogy sikerült-e mindenkit kimenekíteni.

A Bild azt írja, hogy az újépítésű társasházban mindenhol füstérzékelő volt felszerelve, valószínűleg ennek tudható be, hogy nem történt súlyosabb tragédia. 

A német lap információi szerint a tűz egy erkélyen keletkezett, majd onnan terjedt tovább az egész épületre. A rendőrség szakértői vizsgálatban igyekszik majd kideríteni, hogy a modern építészeti megoldások - tűzgátló acélajtók, az építéshez használt a tűznek jobban ellenálló anyagok - ellenére miért égett ki az épület rendkívül gyorsan.

Az ötvenlakásos társasházból 39 volt érintett a tűzben.

A legfrissebb hírek szerint a tüzet még nem sikerült teljesen megfékezni, egyes helyeken még mindig parázslik.

Jelenleg az épületben omlásveszély áll fent. 

A westvierteli az utóbbi évek egyik legnagyobb esseni tűzesete, "munkatársaink még soha nem láttak ilyet" - nyilatkozott a helyi tűzoltóság szóvivője a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaságnak.