Súlyosan megsérült az amszterdami túszejtő

Apple márkaüzlet Amszterdam túszejtés fegyveres támadó
A jelentés szerint a férfi azért támadt rá a bolt vevőire, hogy 200 millió eurót követeljen kriptovalutában.
Vágólapra másolva!
Súlyosan megsérült az a férfi, aki kedden fegyverrel felszerelkezve túszokat ejtett az Apple amerikai informatikai nagyvállalat egyik amszterdami márkaboltjában - jelentette szerdán az NlTimes holland hírportál.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, Fegyveres férfi ejtett túszokat kedden Amszterdam belvárosában egy Apple-üzletben, az esetről videó felvétel is készült.

A jelentés szerint a férfi azért támadt rá a bolt vevőire, hogy 200 millió eurót követeljen kriptovalutában.

Végül egy embert tartott fogva túszul, de később neki is sikerült kimenekülnie az üzletből. Az elkövető üldözőbe vette, ám

az utcán egy jelöletlen rendőrautó nekihajtott, és elütötte.

A férfi átgurult a motorháztetőn, és súlyos sérüléseket szenvedett.
A mozdulatlanul fekvő elkövetőt rendőrségi robot vizsgálta át robbanóanyag után kutatva, ezután a mentősök kórházba szállították. Mindez a túszdráma ötödik órájában történt.

Sajtóforrások szerint a támadó maga lépett kapcsolatba a rendőrséggel és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. Arról nincsenek információk, hogy pszichiátriai problémái lettek volna, de a rendőrség szerint már büntetett volt illegális fegyvertartás miatt.

A rendőrségi akcióhoz helikoptert és a különleges rendfenntartó erőket is bevetették. A rendvédelmi hatóságok szerint mintegy

70 ember tartózkodott az üzletben a támadás idején, négyet közülük egy szekrénybe rejtőzködve találtak meg.

Rutger Groot Wassink, Amszterdam alpolgármestere sokkolónak nevezte a történteket, és dicsérte a rendfenntartók hatékony fellépését.