Betörtek az oroszok Ukrajna második legnagyobb népességű városába

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz katonák, Ukrajna, Belgorod
8126963 26.02.2022 Russia's military hardware moves along a road near the border with Ukraine in the Belgorod region, Russia. Mikhail Voskresenskiy / Sputnik (Photo by Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz csapatok behatoltak Harkivba, Ukrajna második legnagyobb népességű városába vasárnap reggel - közölték helybeli források.
Vágólapra másolva!

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Telegram közösségi oldalon azt írta, hogy orosz csapatszállító járműveket láttak a város utcáin megjelenni. A Herascsenko és az ukrán különleges tájékoztatási szolgálat által közzétett felvételeken az volt látható, hogy több könnyű katonai jármű halad Harkiv egyik utcáján.

Orosz katonák Forrás: Sputnik via AFP/Mikhail Voskresenskiy

A RIA Novosztyi hírügynökség ezzel egy időben az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy az elmúlt napokban az orosz hadsereg blokád alá vette dél-ukrajnai Herszon és Berdjanszk városát. Igor Konasenkov szóvivője azt is mondta, hogy ellenőrzésük alá került a (Krímtől északnyugatra fekvő) Genicseszk repülőtere is.