Friss térképen mutatjuk, merre haladnak az orosz csapatok Ukrajnában

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, harc, utánpótlás, üzemanyag- és kenőanyag utánpótlás, Ukrajna
Image grab from footage released by Russia Ministry of Defense on Thursday March 10, 2022 reveals part of the logistic support of the invasion of Ukraine in an undisclosed location in Ukraine. The photo shows a fleet of refueling vehicles as part of the fuel and lubricants service organized refueling of wheeled and tracked vehicles at each filling point using the latest automobile fuelers, with the help of which it is possible to simultaneously refuel 10 units of equipment, the ministry said. (Russia Ministry of Defense handout via EYEPRESS) (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
Továbbra is négy fronton zajlik az orosz-ukrán háború. Jelentős változások nem történtek, azonban az oroszok már kelet felől is elérték Kijevet, így hamarosan megkezdődhet a mindent eldöntő ostrom. Térképen mutatjuk a harcok jelenlegi állását.
Vágólapra másolva!

Ma reggel az orosz csapatok új támadási vonalát láthattuk - rakétacsapásokat mértek Lutszk és Ivano-Frankivszk nyugati városainak repülőterére.

Az oroszok először bombázták a közép-nyugati Dnyiprót Forrás: BBC

Az invázió alig több mint két héttel ezelőtti kezdete óta először bombázták a közép-nyugati Dnyiprót is. Kezdetben a keleten bombázott városokból a menekültek Ukrajna nyugati részére menekültek, mert azt hitték, hogy az biztonságosabb, de az oroszok itt is támadnak. Amint látható, nyugaton is egyre gyakoribbá váltak az orosz támadások.

Az ország többi részében a harcok továbbra is négy fronton zajlanak.

Változatlanul északon, délen, keleten és a fővárosnál nyomulnak előre az orosz csapatok Forrás: Sky News

Már nemcsak északi és északnyugati, hanem keleti irányból is elérték az orosz csapatok Kijevet – derül ki a Le Figaro című francia lap infografikájából.

Kelet felől is elérték a fővárost az orosz csapatok Forrás: Hirdado.hu

Így elmondható, hogy péntekre az oroszok megérkeztek Kijevhez kelet felől, melyet a harcok első szakaszában nyugat felől közelítettek meg.

Az ukrán fővárost így már szinte teljesen körbevették, és hamarosan megkezdődhet a város hosszas ostroma, miután majd valószínűleg délről is körbe fogják keríteni Kijevet.

Az orosz hadsereg a fővárostól nyugatra és északra fekvő több településen, többek között Kopyliv, Motyzhyn és Bucsa városokban próbálja felszámolni az ukrán védelmet, hogy „blokkolják" ezeket a pontokat – jelentette csütörtök este az ukrán vezérkar.

Az oroszok nyugatra és északra próbálják felszámolni az ukránok védelmi vonalait Kijevnél Forrás: https://liveuamap.com/