Térképes grafikán mutatjuk, mi változott az ukrajnai háborúban hét nap alatt

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, rakéta, támadás, rakétatámadás, bombázás, Ukrajna, Luhanszk, Varvarovka
8146482 21.03.2022 A burning house is seen in the village of Varvarovka, Luhansk region, LPR. The burning roof of the house is seen behind. Valery Melnikov / Sputnik (Photo by Valery Melnikov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz erők március 21-én sem tudtak érdemben előrenyomulni, áll at Institute for the Study of War friss jelentésében. A Kijevtől északnyugatra és északkeltre elhelyezkedő csapatok folytatták a város támadását és pozícióik megerősítését, de nem hajtottak végre jelentős offenzív hadműveleteket, és máshol sem sikerült jelentős előrelépést végrehajtaniuk, az ukrán védekezés kitart.
Vágólapra másolva!

A jelentés rámutat, hogy az orosz erők nem hajtottak végre támadó hadműveleteket Ukrajna északkeleti városaiban sem, ugyanakkor folytatták Mariupol támadását.

Forrás: ISW/Institute for the Study of War

Az Ukraine War Map Twitter-oldalra feltöltött grafikán az is látszik, hogy az elmúlt hét napban sem sikerült jelentős területeket elfoglalnia az orosz csapatoknak.