Tornádó söpört végig Arkansas államon

Springdale, 2022. március 31.
Munkások takarítják a tornádók okozta pusztítás nyomait az Arkansas állambeli Springdale-ben 2022. március 30-án.
MTI/AP/The Northwest Arkansas Democrat-Gazette/Flip Putthoff
Springdale, 2022. március 31. Munkások takarítják a tornádók okozta pusztítás nyomait az Arkansas állambeli Springdale-ben 2022. március 30-án. MTI/AP/The Northwest Arkansas Democrat-Gazette/Flip Putthoff
Vágólapra másolva!
Tornádó söpört végig Arkansasban szerdán - írja a New York Times. Legalább hét ember megsérült, ketten életveszélyesen. A vihar megrongálta az épületeket és zavart okozott az áramellátásban is.
Vágólapra másolva!

Az ítéletidő miatt legalább heten megsérültek, ketten életveszélyesen. Robert Darby tulsai meteorológus szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat csapata a károk alapján megerősítette a tornádót.

A széllökések akár a 217 kilométer/órás erősséget is elérhették.

Munkások takarítják a tornádók okozta pusztítás nyomait az Arkansas állambeli Springdale-ben 2022. március 30-án Forrás: MTI/AP/The Northwest Arkansas Democrat-Gazette/Flip Putthoff

Darby elmondta, hogy a vihar hivatalosan 2-es besorolást kapott a Fujita skálán. Szerinte

az éjszakai tornádók különösen veszélyesek, amikor az emberek alszanak, mert előfordulhat, hogy nem értesülnek a figyelmeztetésekről.

Doug Sprouse, Springdale polgármestere közleményében elmondta, hogy hálás, amiért halálos eset nem történt. Sok lakost ki kellett telepíteni, rengeteg kárbejelentést kaptak.

A Springdale-i Rendőrkapitányság szerint az utakat lezárták, kidőlt fákról és elektromos vezetékekről érkeztek jelentések.

A tornádók okozta pusztítás nyomai az Arkansas állambeli Springdale-ben 2022. március 30-án Forrás: MTI/AP/The Northwest Arkansas Democrat-Gazette/Flip Putthoff

A Springdale School District bezárta az iskolákat szerdán az időjárás és az áramszünet miatt. A Springdale-i George Általános Iskolában jelentős károk keletkeztek.

Ahogy a vihar kelet felé vonult, a Little Rock-i meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki az állam egyes részeire,

valamint Louisiana, Mississippi, Missouri és Tennessee egyes részeire, mert több tornádó is valószínű ezekben a térségekben.