Élve előkerült egy három éve eltűnt kaliforniai fiú

First Responder Car Police Interceptor Ford LAPD Police Cruiser Beach Patrol Safety First Responder Horizontal
A LAPD Police car is seen in the street of Venice Beach on March 18, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by FPA / Full Picture Agency / Full Picture Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy autista kaliforniai tinédzsert egy utahi benzinkút parkolójában találták meg három évvel azután, hogy eltűnt a családi házából, írja a Fox News. A hidegben reszketve aludt, amikor rábukkantak.
Vágólapra másolva!

Connerjack Oswalt 2019 szeptemberében, 17 évesen kisétált a kaliforniai Clearlake-i otthonából, és azóta nem látták. Oswaltot a családja évek óta kereste: szórólapokat osztogattak, a közösségi médiát figyelték, minden lehetséges, apró nyomnak figyelmet szenteltek. Még a fiú szülőhelyére, Idaho Fallsba is hazaköltöztek, remélve, hogy hátha oda talál vissza. Oswalt, akinél autizmust és egyéb mentális betegségeket diagnosztizáltak, akkor tűnt el, amikor az édesanyja, Suzanne Flint éppen az ebédet készítette.

- mondta. Amikor először hívták őket a rendőrök, megijedtek, hogy a gyerekük holttestét találták meg, a mikor kiderült, hogy él, az apja azonnal otthagyta a munkahelyét, és négy órát vezetett, hogy találkozhasson a fiával. Eltűnésének pontos körülményeit és hogy elmúlt két évben mi történt vele, még vizsgálják - közölte a rendőrség.

A rendőrök az elmúlt hetekben többször is találkoztak Oswalttal, de a fiatalember sokáig visszautasította a segítségüket. Végül azonosítani tudták, és hamarosan hazatérhet a családjához, most szakemberek foglalkoznak vele.

A címlapi / social media kép illusztráció.