Egy 29 éves férfi győzött a kislányok között egy női gördeszka bajnokságban az Egyesült Államokban

skateboarding Horizontal, gördeszka, vak, gyengénlátó, gördeszkás, japán
This picture taken on July 21, 2020 shows visually impaired skateboarder Ryusei Ouchi practising at the Haleo Skateboarding Park in Saitama, in the Tokyo suburbs. - The 21-year-old, who goes by Jido, has lost 95 percent of his sight because of a condition called retinitis pigmentosa. But that hasn't stopped him skateboarding, or following the sport that debuted at the Tokyo Olympics this week. (Photo by Yuki IWAMURA / AFP)
Vágólapra másolva!
A 29 éves Ricci Tres első helyen végzett a The Boardr Open női döntőjében egy New York-i gördeszka bajnokságon, és 500 dollár pénzdíjat vihetett haza. A második helyezett, a 13 éves Shiloh Catori 250 dollárt vihetett haza - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A napokban egy férfinak született transznemű elindulhatott a New York-i gördeszkaverseny női számában. A 29 éves Ricci Tres természetesen könnyen legyőzte ellenfeleit és hazavihette az 500 dolláros pénznyereményt.

Az ellenfelei nagyrészt még csak kislányok voltak, akiknek esélyük sem volt felvenni a versenyt a 29 éves férfival.

képünk illusztráció Forrás: AFP/Yuki Iwamura

A második helyezett például egy 13 éves lány lett, a harmadik helyezett pedig egy 16 éves tinédzser. A döntő hat versenyzője közül négyen 18 év alattiak voltak, a legfiatalabb versenyző, az ötödik helyezett Juri Iikura pedig mindössze 10 éves volt. Egy női gördeszkás versenyző, Taylor Silvermann számolt be az esetről a Twitteren.

Néhány hete Silvermann is megtapasztalhatta, hogy milyen az, amikor egy bajnokság szervezői megengedik a férfinak született transz versenyzőknek, hogy ellenük mérkőzzenek meg. Egy Lilian Gallagher nevű transznemű sportoló anélkül győzte le a teljes női mezőnyt, hogy megerőltette volna magát, így összesen ötezer euró pénznyereményt vihetett haza. Silvermann pedig ezt nem hagyta szó nélkül, az Instagram oldalán fakadt ki a történtek miatt.

– írta a gördeszkás lány a bejegyzésben, majd mindezt el is küldte egy levélben a szervezőknek.

Silverman számos alkalommal felszólalt a közösségi médiában azzal kapcsolatban, hogy biológiai férfiak versengenek a nőkkel.

Az utóbbi hetekben egyre nagyobb port kavart a világban az, hogy néhány sportágban engedélyezték férfinak született transzneműek versenyzését a női sportolók között. Ahogy arról a V4NA korábban beszámolt, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) már hivatalosan is bejelentette, hogy az őszi szezonban mindenki maga döntheti el, hogy férfi vagy női nemű, és ennek megfelelően játszhatnak a férfi vagy női ligákban. A DFB azután jelentette be az újítást, hogy kiderült, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) engedélyezheti a transznemű sportolóknak, hogy az ellenkező nemű ligákban játszhassanak. A férfinak született játékosok így akár át is igazolhatnak a női bajnokságokba.

A lavinát a Lia Thomas nevű, férfinak született fiatal úszó esete indította el még év elején, aki kihasználva a testi fölényét minden női versenyszámot magabiztosan megnyert, esélyt sem hagyva a női úszóknak. Sőt, minden addigi rekordot megdöntött a teljesítményével. De nem csak az igazságtalanság gyötörte a női csapattársakat és versenytársakat. A Pennsylvaniai Egyetem úszócsapatának több tagja is megszólalt, név nélkül osztották meg aggályaikat. Elmondásuk szerint a legkényelmetlenebbül az öltözőben érzik magukat Lia Thomas miatt.

képünk illusztráció Forrás: AFP/Yuki Iwamura

– panaszkodtak a csapattársak.

Nem sokkal később később a National Football League (NFL) amerikaifutball-szövetség bajnokságában szereplő Carolina Panthers bejelentette, hogy ők fogják alkalmazni a történelem első transznemű pomponlányát.

Nagy port kavart az az eset is, amikor két biológiai férfi elindulhatott az Egyesült Királyság egyik legnagyobb kerékpárversenyén, majd természetesen ők foglalhatták el a dobogó első és második fokát. A verseny utáni eredményhirdetésről készült szürreális fotó órák alatt bejárta a világhálót. A dobogó első két fokán nőként viselkedő férfiak álltak, akik annyira büszkék voltak, hogy legyőzték az összes női versenyzőt, hogy egy csókot is loptak egymástól. Mellettük a pódium harmadik fokán egy nő állt, aki a kisgyerekét tartotta a kezében.