Még nem jelentkezett milliárdos nyereményéért az amerikai lottónyertes

Mega Milliók, Mega Millions, amerikai lottójáték, lottó
A person buys a Mega Millions lottery ticket at a store on July 29, 2022 in Arlington, Virginia. - The jackpot for Friday's Mega Millions is now $1.1 billion, the second-largest jackpot in game history. (Photo by OLIVIER DOULIERY / AFP)
Vágólapra másolva!
1,3 milliárd dollár, átszámítva mintegy 530 milliárd forint vár szerencsés gazdájára egy hónapja Illinois államban, ennyi volt a főnyereménye a Mega Milliók (Mega Millions) amerikai lottójátéknak augusztus elején.
Vágólapra másolva!

Illinois állam szerencsejáték vállalatának igazgatója közleményben biztatta a rendszeres és alkalmi játékosokat arra, hogy ellenőrizzék szelvényeiket, mert elképzelhető, hogy a nyertes még nem is tud a szerencséjéről.

Az már kiderült, hogy a rekord összegű főnyereményt érő szelvényt Chicago Des Plaines külvárosában, egy autópálya melletti benzinkútnál vásárolták.

A Mega Millions népszerű az Egyesült Államokban Forrás: AFP/Olivier Douliery

Az NBC News tudósítása szerint a július 29-i sorsoláson a lottózó a következőket játszotta meg:

13, 36, 45, 57 és 67 fehér golyókkal, valamint az arany Mega Ball 14-el.

A győztesnek egy éve van arra, hogy jelentkezzen.

Ha ez nem történik meg, az összeget visszaosztják a Mega Milliók lottójátékban résztvevő államoknak.

A jelentkezés után pedig 60 napja van arra, hogy eldöntse, egyben vagy éves részletekben akarja-e megkapni. Az Egyesült Államok különböző államaiban eltérőek a törvények arra, hogy a lottónyertesek titokban tarthatják-e kilétüket. Van olyan állam, ahol jogszabály kötelezi a nyertest arra, hogy a nyilvánosság elé lépjen, Illinois államban viszont ilyen törvényi kötelezettség nincs.