Brüsszel minden hitelességét elveszítette, hogy másokat leckéztessen - videó

Európai Parlament
Members of the European Parliament take part in a voting session during a plenary session at the European Parliament, on February 13, 2019 in Strasbourg, eastern France. (Photo by FREDERICK FLORIN / AFP)
Vágólapra másolva!
A napnál is világosabbá vált a baloldal korrupció-ellenességről szóló hagymázas szólamai csupán ócska politikai hazugságok: Kaili, Barley, Freund, Verhofstadt vagy Sarvamaa képviselők átláthatóság, meg ellenőrizhetőség melletti szövegei csupán a brüsszeli korrupció elfedését szolgálják - minderről Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője beszélt Strasbourgban. 
Vágólapra másolva!

- mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.

Deutsch szerint a napnál is világosabbá vált a baloldal korrupció-ellenességről szóló hagymázas szólamai csupán ócska politikai hazugságok: Kaili, Barley, Freund, Verhofstadt vagy Sarvamaa képviselők átláthatóság, meg ellenőrizhetőség melletti szövegei csupán a brüsszeli korrupció elfedését szolgálják.

Deutsch: A rabló kiáltott pandúrért Forrás: AFP/Frederick Florin

Gyurcsányné kérésére Magyarországgal foglalkozott

Mint arról korábban beszámoltunk, letartóztatták a korrupció elleni harc "élharcosát", a más országokat magas lóról kioktató és a Magyarország elleni támadásokban is aktívan résztvevő Európai Szocialista Párt („Szocialisták és Demokraták", S&D) egyik vezetőjét, Eva Kailit. A görög szocialisták európai parlamenti frakciójának vezetője, Gyurcsányné brüsszeli párttársa és elvtársa, a görög szocialista párt (PASOK) fontos politikusa volt, nem mellesleg az Európai Parlament alelnöke. Két hete Eva Kaili egyébként még Gyurcsányné kérésére Magyarországgal foglalkozott, úgymond elítélte...

Pénteken vitték be, vasárnap hivatalosan is letartóztatták. A belga napilapok úgy tudják, 600 ezer euró készpénzt találtak a házában. A Le Soir arra utalt, hogy a korrupciós pénzt azért kaphatta, hogy Katar érdekeinek megfelelő gazdasági és politikai törvényeket fogadtasson el az Európai Parlamentben.

Kiderült az is, hogy Gyurcsányné nemcsak a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének képviselőcsoportjában ült egy asztalnál a korrupciós botrányba keveredett Eva Kailival, hanem a Külkapcsolatok Európai Tanácsában (ECFR) is.

Az ECFR a Soros-hálózat egy olyan kiemelt gyűjtőhelye, amely volt és jelenlegi nagy befolyással bíró politikusokat karol fel, hogy a számukra legfontosabb politikai kérdésekről egyeztessenek. A rendezvényeiken pedig Soros György és fia is rendszerese felszólal. A lobbiszervezet legutóbb a dollárbaloldal és a DatAdat adatbizniszügye kapcsán fordult elő a magyar sajtóban.

Magyarországon és Brüsszelben is milliárdokért adja el magát a baloldal idegen hatalmaknak

Miközben Magyarországot szeretik korrupt országként beállítani, addig törvénytelen módszerekkel keresett 600 ezer eurót a baloldali Eva Kaili – hívta fel a figyelmet Rotyis Bálint az Origónak adott interjújában a legújabb baloldali korrupciós botránnyal kapcsolatban. A Nézőpont Intézet elemzője szerint hasonló módszerekkel dolgozik a magyar baloldal is, élükön a Gyurcsány-párttal. Rotyis Bálint szerint mind a két eset rávilágít arra, hogy a nemzetközi és a hazai baloldal képviselői, ha felelős politikai pozícióba kerülnek, akkor az azzal járó hatalmat hamar pénzzé teszik.