Legalább hárman meghaltak az USA-ban tomboló ítéletidő miatt

Vágólapra másolva!
Legalább három ember meghalt, ahogy az ítéletidő kelet felé tart az Egyesült Államokban, a déli államokban tornádók, északon pedig hóviharok pusztítanak.
Vágólapra másolva!

Négy államban - Nebraskában, Wyomingban, Dél-Dakotában és Minnesotában - mintegy 500 000 emberre érvényes a hóviharokról szóló felhívás - írja a BBC.

Az előrejelzések szerint az Öböl partvidékén, többek között Louisianában, Mississippiben, Alabamában és Florida egyes részein további súlyos viharok várhatóak. Louisiana és Mississippi egyes részein tornádófigyelmeztetés is van érvényben.

Kedden legalább 18 tornádó csapott le Texasban, Louisianában, Oklahomában és Mississippiben, melyek következtében sokan megsérültek, házak és épületek pusztultak el - írja a Skynews.

Északon hóviharok tombolnak, még több havat és jégesőt is jósolnak a szakemberek.

Egyes területeken a hóviharok 60 centiméteres havat zúdítottak le rövid idő alatt.

Debris is piled up following severe weather Wednesday, Dec. 14, 2022, in Keithville, La. A volatile storm ripping across the U.S. spawned tornadoes that killed a young boy and his mother in Louisiana, smashed mobile homes and chicken houses in Mississippi and threatened neighboring Southern states with more punishing weather Wednesday. (AP Photo/Jake Bleiberg)

Louisiana kormányzója szükségállapotot hirdetett.

Egy kisfiú és édesanyja meghalt Louisianában, amikor otthonukat elpusztította egy tornádó, a mentők órákig keresték őket. A fiú holttestér 800 méterre a háztól, az édesanya holttestét a szomszédos utcában találták meg.

Egy 56 éves nőt szintén holtan találtak az otthona előtt, St Charles Parishben. A nő házát egy tornádó elpusztította el.

Damage is seen along Schoolhouse Road after a tornado moved through area in Killona, La., Wednesday, Dec. 14, 2022. (Brett Duke/The Times-Picayune/The New Orleans Advocate via AP)