Meghalt az a 80 éves férfi, aki sörétes puskával elijesztett egy rablót a boltjából

Norco Market & Liquor, Craig Cope
Vágólapra másolva!
Meghalt egy 80 éves dél-kaliforniai italbolt-tulajdonos, aki korábban sörétes puskával rálőtt egy fegyveres rablóra - írja az AP News az üzlet közleményére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Craig Cope kedd reggel halt meg, és egy Facebook-bejegyzés szerint egy későbbi időpontban megemlékezést tartanak a Norco Market & Liquornál, annál az üzleznél, ahol dolgozott. A posztból nem derül ki, hogy hogyan halt meg a férfi.

Craig Cope egyedül volt a pult mögött július 31-én, amikor nem sokkal hajnali 3 óra előtt egy símaszkos férfi lépett be az ajtón, puskával a kezében.

„Kezek a levegőben! Kezek a magasban!" - mondat a rabló miközben a fegyvert az eladóra fogta.

A térfigyelő videón látható, hogy Cope ekkor egy lövést ad le egy puskából.

A fegyveres elmenekült a helyszínről. Az üzlet előtti térfigyelő kamerák rögzítették, ahogy azt üvöltötte:

miközben beült egy autóba és elmenekült.

– mondta ekkor Cope a helyi tévé-nek.

Az egyik rabló belépett az ajtón, Cope szerint félautomata puskával.

– nyilatkozta akkor Cope.

Négy férfit később egy kórházban tartóztattak le, ahol a sebesült gyanúsítottat ápolták. Az autót amivel elmenekültek Las Vegasban lopták el, és lopott fegyverek is voltak benne – közölték a hatóságok.

Craig Cope-ot a helyi rendőrség dicsértben részesítette. A lövöldözésről készült videó híressé tette. Az emberek özönlöttek a boltba, hogy lefotózzák, gratuláljanak neki, és vásároljanak tárgyakat, köztük egy pólót a következő szlogennel:

Cope 1976 óta volt az üzlet tulajdonosa. A lövöldözés után szívinfarktust kapott, de felépült, és visszatért a munkába, de ez után októberben rokkantságot okozó agyvérzést kapott.