Keresik a Kanada felett lelőtt azonosítatlan légi eszköz roncsait

diplomacy rights justice Horizontal
Justin Trudeau
Vágólapra másolva!
Kutatócsapatok keresik a kanadai Yukon tartomány felett lelőtt azonosítatlan légi eszköz roncsait Justin Trudeau kanadai miniszterelnök vasárnapi tájékoztatása szerint.
Vágólapra másolva!

A kanadai miniszterelnök szombaton számolt be arról, hogy Kanada kérésére az amerikai légierő megsemmisített egy azonosítatlan, nagy magasságban közlekedő légi eszközt az ország északnyugati része felett.

- mondta Trudeau újságíróknak vasárnap.

Justin Trudeau Forrás: AFP/Dave Chan

Az amerikai szenátus többségi, demokrata képviselőcsoportjának vezetője, Chuck Schumer az ABC televíziónak azt nyilatkozta, az amerikai hatóságok abból indulnak ki, hogy a Kanada felett szombaton és az alaszkai Deadhorse térségében pénteken lelőtt objektum egyaránt léggömb volt. Hozzátette, hogy jóval kisebbek voltak annál, amelyet az amerikai légtérben Dél-Karolina felett semmisítettek meg múlt héten szombaton.

Schumer úgy fogalmazott, az amerikai tisztségviselők lézernyalábként összpontosítanak arra, hogy meghatározzák pontosan, mik ezek, és veszélyt jelentettek-e.

"Biztosak lehetnek abban, hogy amennyiben amerikai érdekek, vagy emberek lennének veszélyben, megfelelő válaszlépések lesznek" - tette hozzá.

Egy hete, szombaton az Egyesült Államok egy kínai megfigyelőléggömbként azonosított nagyméretű eszközt semmisített meg az ország keleti partvidékének közelében, miután az mintegy nyolc napon keresztül sodródott az amerikai légtérben. Az eset diplomáciai és politikai konfliktushoz vezetett az Egyesült Államok és Kína között.