Rakétatámadás ért egy iraki katonai támaszpontot

Irak, Észak-Kurdisztán
Iraqis inspect the scene of a car bomb explosion outside the Shiite Mustafa prayer hall, or Husseiniya, in the southwest of the northern Kurdish controlled Iraqi city of Kirkuk on August 7, 2014. A series of blasts outside Shiite prayer halls killed four people and wounded 19 others police and medical sources said. AFP PHOTO/ MARWAN IBRAHIM
Vágólapra másolva!
Nyolc rakétát lőttek ki szerdán az észak-iraki Ninive kormányzóságban található Zilkán támaszpontra, ahol török katonák is állomásoznak, két rakéta a létesítményen belül csapódott be - közölte iraki Kurdisztán terrorelhárító ügynöksége. A támadók kiléte egyelőre ismeretlen.
Vágólapra másolva!

Egy magát megnevezni nem kívánó iraki biztonsági forrás a sajtóval azt közölte, hogy a támadásban egy ember megsebesült. Az elkövetésért egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget.
Törökország évtizedek óta hajt végre légicsapásokat a szomszédos Irak területén,

a műveletek a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) iraki bázisait célozzák.

A PKK-t Törökország mellett az Európai Unió és az Egyesült Államok is terrorszervezetnek minősítette.
Bagdad ellenben több alkalommal tiltakozott Ankaránál a csapások miatt, melyeket az iraki szuverenitás megsértésének tart.

Korábban az iráni Forradalmi Gárda is intézett támadást rakétákkal és drónokkal Irak kurd régiójában "terrorista csoportok" ellen, és a fegyveres testület szeptemberben bejelentette, mindaddig támadja őket, amíg a helyi hatóságok fel nem lépnek ellenük.

Címlapi képünk illusztráció!