Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A bűnözők ellen nem harcol, a volt elnököt üldözi: bemutatjuk a Trumpot megvádoló Soros-ügyészt

Alvin Bragg Manhattan District Attorney Alvin Bragg participates in a news conference in New York, Tuesday, Feb. 7, 2023. (AP Photo/Seth Wenig)
Manhattan District Attorney Alvin Bragg participates in a news conference in New York, Tuesday, Feb. 7, 2023. (AP Photo/Seth Wenig)
Vágólapra másolva!
A New York-i kerületi ügyész, Alvin Bragg tavaly lépett hivatalba. Ahogy azt megírtuk, Soros György pénzelte a kampányát, az Egyesült Államokban ugyanis a kerületi ügyészeket is választják, így gyakorlatilag politikusok. Alvin Bragg közismert szélsőbaloldali demokrata aktivista volt korábban is, eddigi tevékenységével pedig óriási felháborodást okozott még a visszafogottabb demokraták között is. Bragg miatt elszabadult a bűnözés New Yorkban.
Vágólapra másolva!

Alvin Bragget 2021 novemberében választották meg kerületi ügyésznek, miután elődje, Cyrus Vance Jr. visszavonult. Bragg a 37. kerületi ügyész New York megyében (szokás manhatteni kerületi ügyésznek is nevezni), de

mindössze az ötödik a második világháború óta

(ráadásul úgy, hogy egyikük ideiglenes ügyészként mindössze 10 hónapig töltötte be a pozíciót).

Cyrus Vance Jr. 12 éven keresztül volt kerületi ügyész, mindjárt első alkalommal 91 százalékos többséggel választották meg, de közvetlen elődje, Robert Morgenthau 34 évig volt hivatalban.

Ez is jól mutatja, hogy szinte megtörhetetlen pozícióról van szó, aminek oka, hogy az ügyészek rengeteg pénzt tudnak összegyűjteni a kampányukra, amivel a kihívóik általában nem tudnak versenyezni.

Miután Cyrus Vance Jr. bejelentette, hogy nem indul újra a pozícióért, Soros György lecsapott a lehetőségre, és egymillió dollárt adott a Color of Change PAC-nak, amely Bragg megválasztására költötte az összeget.

A Color of Change PAC egyébként egy baloldali csoport, amely magát az Egyesült Államok legnagyobb online faji igazságossági szervezetének nevezi - írta korábban a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Bragg megdöbbentő elveket vall, amelyek miatt New Yorkban elszabadult a bűnözés.

Eltörölte például a készpénzes óvadékot, ami azzal járt, hogy megrögzött bűnözők azonnal szabadlábra kerültek, és újabb bűncselekményeket követtek el. A rablásokat (tehát, amikor valakitől erőszakkal - az esetek nagy részében fegyverrel fenyegetve - elveszik a pénzét vagy valamilyen vagyontárgyát) átminősítette lopásokká, így kisebb büntetéseket szabtak ki a bűnözőkre. Mindjárt egyik első feljegyzésében pedig azt közölte hogy néhány úgynevezett "kisebb vétség" miatt nem fog vádat emelni. Ezek a jobbára afroamerikaiak által elkövetett vagyon elleni bűncselekmények voltak.

Alvin Bragg Forrás: Twitter

Bragg korábban főügyészhelyettesként dolgozott a New York-i Állami Főügyészségnél, valamint New York déli kerületében. Ezt követően a Racial Justice Project nevű fekete polgárjogi szervezet társigazgatója volt a New York-i Jogi Egyetemen.

Bragg és Soros kapcsolata

Bragget gyakorlatilag Soros György és családja juttatta az ügyészi pozícióba.

Ahogy azt írtuk, Soros a Color of Change PAC nevű pénzgyűjtő alapnak adományozott, amely a progresszív ügyészeket támogatja, akiknek célja, hogy bizonyos, jórészt a feketék által elkövetett bűncselekményeket vagy egyáltalán ne üldözzenek, vagy jóval kisebb büntetéssel sújtsanak. Ez a PAC a pénz jelentős részét arra fordította, hogy támogassa Bragget 2021-es kampányában.

Jonathan Soros és felesége, Jennifer Allan Soros pedig közvetlenül is hozzájárult Bragg kampányához - derült ki a Fox News Digital által áttekintett New York-i kampányfinanszírozási nyilvántartásból.

Soros több tucat szélsőbaloldali kerületi ügyészjelöltnek nyújtott anyagi támogatást, amivel a büntető igazságszolgáltatási rendszer jelentős átalakítása a célja.

A milliárdos spekuláns évtizedek óta nagy összegeket fordít az amerikai büntetőpolitika megváltoztatására.

A woke ügyészek elképesztő bűnözési hullámot zúdítottak az Egyesült Államokra

A szélsőbaloldali, „woke” kerületi ügyészek beszivárgása az igazságszolgáltatási rendszerbe a bűnözés elszabadulásával járt. Céljuk nem a jogállamiság, a biztonság biztosítása, a bűnözők üldözése és az ártatlanok védelme, hanem egy szélsőbaloldali ideológiai harc. Elvük az, hogy a bűnözőket nem szabad börtönbe zárni. Közülük is a legszélsőségesebb Alvin Bragg, aki a Fox News szerint hivatalba lépésekor az ország legradikálisabb és legveszélyesebb politikai döntéseit hajtotta végre.

Stratégiája a bűnözés elleni harcban gyakorlatilag az, hogy nem harcol ellene. A lopásokért már vádat sem emelt, a fegyveres rablásokat lopásokká minősítette le.

Legnagyobb felháborodást kiváltó döntése az volt, amikor vádat emelt egy egyszerű, idős boltos ellen, aki önvédelemből késsel megszúrta a rátámadó rablót, aki meghalt. A bolt biztonsági kamerájának felvétele bizonyította, hogy az idős fehér férfi megpróbálta elkerülni az összetűzést, odaadta volna a pénzt a rablónak, de az mégis rátámadt. Bragg ennek ellenére ragaszkodott a fehér férfi elleni vádemeléshez, a döntése azonban akkora felháborodást váltott ki, hogy kénytelen volt visszavonni.

Bragg és woke ügyésztársai tevékenysége miatt elszabadult a bűnözés az Egyesült Államokban. Azzal, hogy elengedik a visszaeső, erőszakos bűnözőket, demoralizálják a rendőröket, akik nem akarják az életület kockáztatni azért, hogy egy fegyveres rablót elfogjanak, ha úgyis szabadon engedik. Emiatt rekordszámú rendőr hagyja el hivatását más állásért, vagy vonul korai nyugdíjba. A toborzás is rekord mélypontra jutott.

A Trump elleni nyomozás

Alvin Bragg annak ellenére indított nyomozást Trump ellen, hogy ezt korábban szövetségi ügyészek már elvetették, és még a Biden vezette kormány igazságügyi minisztériuma sem merte folytatni.

Donald Trump a New York-i Trump-toronyba érkezik 2023. április 3-án, egy nappal bírósági meghallgatása előtt Forrás: MTI/AP/Bryan Woolston

Bragg múlt héten emelt vádat Donald Trump ellen, amit kedden a manhattani baloldali esküdtszék megszavazott.

Trump szóvivője az ügyre reagálva Soros György által finanszírozott radikális baloldali demokrata ügyésznek nevezte Bragget, a volt amerikai elnök boszorkányüldözésnek és a választásba való beavatkozásnak nevezte az eljárást, majd lemondásra szólította fel Bragget, mivel törvénysértést követett el azzal, hogy a sajtónak szivárogtatott ki részleteket az üggyel kapcsolatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről