Donald Trump: Az atomháborúval nézünk szembe, Biden pokolra juttatja Amerikát

US-POLITICS-TRUMP-INDICTMENT politics Vertical
Former US president Donald Trump arrives speaks during a press conference following his court appearance over an alleged 'hush-money' payment, at his Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Florida, on April 4, 2023. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP) (Photo by CHANDAN KHANNA/AFP via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Válságban az amerikai demokrácia, összeomlott a jogállamiság - erről beszélt mar-a-lagói birtokán Donald Trump, miután Alvin Bragg New York-i kerületi ügyész vádat emelt ellene. Trump szélsőbaloldali Soros-ügyésznek nevezte a kerületi ügyészt, aki ellen eljárást kell indítani, vagy le kell mondania. A volt amerikai elnök szerint Biden a pokolra juttatja Amerikát, és a harmadik - nukleáris - világháborúval nézünk szembe.
Vágólapra másolva!

A Floridába visszatérő Trumpot a tömeg "USA, USA" skandálással fogadta.

- kezdte beszédét a volt elnök, a vádemelésre utalva.

- tette hozzá.

Donald Trump, miután megérkezett Mar-a-Lagóba

Felidézte, hogy a demokraták a kezdetektől kémkedtek a kampánya ellen, 2016-os megválasztása óta hazugságokkal támadták, megemlítette az impeachmentre (leváltására) tett kísérleteket is.

Az FBI és az igazságügyi minisztérium keményen üldözi a republikánusokat - mondta.

Az ellene vádat emelő Alvin Bragg manhattani ügyészről azt mondta, szélsőbaloldali ügyész, aki mögött Soros György áll,

és semmi mást nem akar Bragg, csak "elkapni" őt, és egy életre lecsukni. Emlékeztetett arra is, Bragg lánya Kamala Harris alelnöknek dolgozott (ami felveti az összeférhetetlenség gyanúját - a szerk.), és azt mondta, az egész Bragg család Trump-gyűlölő.

Donald Trump beszédet mond, magyar idő szerint április ötödikén hajnalban, mar-a-lagói birtokán Forrás: AFP via Getty Images/Chandan Khanna

Ezzel szemben a Biden család ellen senki nem nyomoz, Hunter Biden laptopügye ellenére sem. Felidézte a Biden család Kínából kapott támogatását is.

Nem nyomoztak Hillary Clinton ellen sem, pedig 33 ezer titkosított e-mailt tárolt a magán laptopján.

- mondta.

Beszélt Laetitie Jamesről, New York állam főügyészéről is, aki "folyton a Trump Towert nézi", pedig New Yorkban elszabadult a bűnözés, sokkal inkább, mint más államokban, de ezzel nem foglalkozik.

A politikára rátérve a volt elnök, a 2024-es választás legnagyobb esélyese azt mondta:

Majd hozzátette:

Megemlítette, hogy az amerikai gazdaságot senki sem irányítja, és hogy

a világ összefog Amerika ellen.

- tette fel a kérdést. Ezen a ponton a szélsőbaloldali hírtelevízió, a CNN annyira megijedt, hogy lekeverte Trump beszédét, félve attól, hogy újra szóba kerül, hogy a világháború szélén állunk.

Végül Donald Trump köszönetet mondott családjának a támogatásért.