Harry herceg hadjáratot indított a brit újságok ellen, III. Károly is érintett

III. KÁROLY; STEINMEIER, Frank-Walter
Berlin, 2023. március 29. A háromnapos hivatalos látogatáson Németországban tartózkodó III. Károly brit király (b) és Frank-Walter Steinmeier német elnök a fogadási ünnepségre érkezik a berlini Brandenburgi kapuhoz 2023. március 29-én. MTI/EPA/Getty Images pool/Andreas Rentz
Vágólapra másolva!
Harry herceg elmondta, hogy édesapja lépett közbe, hogy ne pereljék be a The Sun brit lapot, amire a herceg szerint jó oka volt - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Harry herceg kedden a News Group Newspapers elleni jogi keresetének részeként nyújtott be követeléseket. A jogi ügy nyilvánosságra hozza Harry vádjait a brit királyi család magas rangú tagjai és a bulvárlapok közötti üzletekről.

Harry a bulvársajtót okolja mentális egészségének összeomlásáért,

és azt állítja, hogy az újságírók sok kapcsolatát tönkretették barátnőivel.

A herceg vádjai között az is szerepelt, hogy a The Sun és más újságok sajtóbehatolása vezetett oda, hogy édesanyja – Diana, a walesi hercegnő – úgy döntött, rendőri kíséret nélkül utazik, ami végül 1997-ben a halálához vezetett.

A jogi eljárás során hangzott el az is, hogy Erzsébet királynő személyesen fenyegette meg Rupert Murdoch médiacégét telefonos hekkelés miatti jogi eljárással, amit viszont korábban mindezt Károly herceg aláásta.

Harry szerint édesapja azért lépett közbe, mert biztosítani akarta, hogy a The Sun brit lap támogassa trónra lépését és Kamilla királynői szerepét.

Harry elmondta, hogy apja, tőle is azt követelte, hogy hagyja abba a brit lapok ellen indított jogi pereit, amikor 2019 végén benyújtották azokat.