Hajszálon múlt a tragédia: utas nyitotta ki a vészkijáratot a repülőgépen leszállás közben - videó

Asiana Airlines Airbus A321 A321 A321-200 A321-231 AAR ASiana Airlines Inc Airbus A321 America Apron Asiana Aviation Flight GMP Gimpo International HL8257 Holiday Noi Bai International Airport OZ RKSS Tarmac Terminal Travel V2500 airliner airplane asiana
Asiana Airlines Airbus A321-200 with registration HL8257 as seen in Noi Bai International Airport HAN VVNB in Hanoi, Vietnam. The Korean airline is one of the major airlines in South Korea with hub in Gimpo and Incheon airports in Korean near Seoul. Asiana OZ AAR is a Star Alliance member. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy utas kinyitotta a vészkijárati ajtót egy dél-koreai járaton, mielőtt a gép biztonságosan leszállt volna – közölték a légitársaság és a kormány tisztviselői. A 194 embert szállító gép a délkeleti Daegu városába tartott a déli Csedzsu szigetéről. A járat általában körülbelül egyórás, és az Asiana Airlines szerint az eset részleteit, köztük azt, hogy mennyi ideig volt nyitva az ajtó, vizsgálják – írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

A közösségi médiában közzétett, nyilvánvalóan egy fedélzeten tartózkodó személy által készített videofelvételeken látható, hogy nyitott ajtón keresztül az utastérbe milyen erővel fújt be a szél.

A rendőrség őrizetbe vette azt az ismeretlen személyt, aki kinyitotta az ajtót – közölte a légitársaság.

Indítéka nem ismert.

Az utasok között tizenéves sportolók is voltak, akik egy másik városba, Ulsanba utaztak egy atlétikai versenyre.

Az incidens néhány utast megrémített, de senki sem sérült meg, bár néhány utast kórházban vizsgáltak meg – közölték az Asiana és a közlekedési minisztérium tisztviselő.

A kép illusztráció!