Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bezártak egy berlini strandot, mert az alkalmazottaknak elegük lett a migránsok randalírozásából - videó

Berlin, uszoda, medence
Berlin uszodáiban a nők mostantól félmeztelenül úszhatnak
Vágólapra másolva!
Egy berlini strand alkalmazottai levélben panaszkodtak a Der Tagesspiegel című napilapnak a "főként arab migránsokként és csecsenekként" jellemzett fiatalokra, akik miatt áldatlan állapotok uralkodnak a medencéknél. Szexuálisan zaklatják a nőket, tömegverekedések törnek ki, és undorító rendetlenséget hagynak maguk után.
Vágólapra másolva!

A Der Tagesspiegel napilapnak küldték el nyílt levelüket a strand alkalmazottai, miután vasárnap a berlini Neukölln kerületben található Columbiabadban ismét verekedés tört ki migráns fiatalok között. A verekedésnek a rendőrség vetett véget, a strandot kiürítették és bezárták, és a fürdő szerdán azt közölte, hogy a héten már nem nyit ki, miután több alkalmazott a stressz miatt beteget jelentett.

- áll a komplexumot üzemeltető önkormányzati ügynökség közleményében. Kiemelik:

Az alkalmazottak a Der Tagesspiegelnek azt mondták, hogy elegük van az egyre nagyobb problémává váló helyzetből.

- mondta az egyik alkalmazott a lapnak, hívja fel rá a figyelmet a Remix.
Az alkalmazottak beszámoltak arról, hogy próbáltak beszélni a strandot látogató fiatalokkal, hogy tartsák be a házirendet, ők azonban sértésekkel és fenyegetésekkel válaszoltak. A főleg migráns hátterű fiatalok azt mondták nekik, hogy megérdemelnék, hogy leköpdössék és megverjék őket, míg egy másik fiatal azzal fenyegetőzött, hogy a „szilveszterihez hasonló állapotok fognak eluralkodni" – utalva arra, hogy Németországban a szilveszteri időszak már hírhedté vált a migránsok zavargásairól és a nők szexuális zaklatásáról.

A strand dolgozói szerint

a tömegverekedések, balhék és fenyegetések többsége mögött külföldiek, főleg arabok és csecsenek állnak.

Az aggódó munkatársak azt állítják, hogy a polgári zavargások és fenyegetések többsége külföldi állampolgároktól, elsősorban araboktól és csecsenektől származik.

A mindennapossá vált társadalmi zavargások mellett a fiatalok ráadásul nyomorúságos körülményeket hagynak maguk után az uszodában, a higiéniai szintet pedig katasztrofálisnak nevezték az alkalmazottak.

- derült ki a levélből. A válság kezelése érdekében a dolgozók extra támogatást követelnek, és állandó rendőri jelenlétet kérnek a helyszínen, és azt szeretnék elérni, hogy a komplexumba csak a gyermekes családok léphessenek be, és hogy minden jegyen szerepeljen a név, hogy az elkövetőket könnyen azonosítani lehessen, és ki lehessen tiltani.

Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter válaszolt a levélre, és kijelentette, hogy támogatja, hogy Németországban a "problémás" uszodákban állandó rendőri jelenlét legyen. A Junge Freiheit című német lap szerzője azonban véleménycikkében kigúnyolja Faeser álláspontját, és azt írja:

A jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt szerint egyértelműen a szövetségi kormány a felelős a kialakult helyzetért, amely régóta a nyitott határok és a tömeges bevándorlás politikáját támogatja. A párt szerint ennek most az egyszerű németek fizetik meg az árát.

- írta Thorsten Weiß, az AfD politikusa Twitter-oldalán.

Ronald Glaeser, a berlini tartományi parlament AfD-frakciójának vezetője szintén kijelentette:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről