Zelenszkij megőrült: a lengyelek után megtámadta a másik nagy szövetségesét is

DUDA, Andrzej; ZELENSZKIJ, Volodimir
Varsó, 2023. április 05. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél az Andrzej Duda lengyel elnökkel tartott kétoldalú megbeszélést követő közös sajtóértekezletükön a varsói államfői palotában 2023. április 5-én. Duda közölte, hogy Lengyelország további biztonsági garanciákat próbál elérni a NATO-ban Ukrajna érdekében. MTI/EPA-PAP/Marcin Obara
Vágólapra másolva!
Ukrajna az elmúlt időszakban már nem éri be bármilyen katonai segítséggel, Franciaországnak például azt üzenték, hogy ne küldjenek Mirage típusú vadászgépeket, mert szerintük azok hatástalanok a fronton.
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij hosszú hónapokig követelte nyugati szövetségeseitől, hogy szállítsanak vadászgépeket Ukrajna számára. Most azonban az ukrán elnök már válogat a felkínálások között. Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője nemrég felszólította Franciaországot, hogy ne küldjenek Mirage típusú vadászgépeket, mert azok véleménye szerint haszontalanok.

Az ukrán légierők szóvivője ezt követően becsmérelni kezdte a francia gyártmányú repülőgépet, haszontalannak nevezte azt, valamint kijelentette, hogy ennél sokkal jobb vadászgépek is rendelkezésre állnak Európában.

Zelenszkij azt hiszi, hogy bolhapiacon van Forrás: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara

Hasonlóan vélekedett egyébként az amerikai A-10-es harci gépekről is, amelyeket szerinte az oroszok egyszerűen el fognak pusztítani a fronton. Hozzátette, hogy az ilyen vadászgépekkel csak az ukránok idejét vesztegetik és a pilóták energiáját pocsékolják el.

Mindez egészen megdöbbentő annak a fényében, hogy

Ukrajna háborúban áll, minden segítséget meg kellene becsülniük, ennek ellenére válogatnak a felkínált lehetőségek közül, mintha éppen a hétvégi bevásárlást folytatnák.

Az pedig, hogy a más országok által gyártott termékeket szidalmazzák, szintén hallatlan a jelenlegi helyzetben.

Korábban számtalanszor megmutatkozott, hogy a kijevi rezsim a hálának a legcsekélyebb formáját sem mutatja. Amint megkapják, amit akarnak, tovább folytatják a gusztustalan követelőzést és sorra szidalmazzák legfontosabb szövetségeseiket.