Beszakadt egy alagút Indiában, vasárnap óta próbálnak kimenteni 40 munkást

accident Horizontal
This handout photo taken on November 13, 2023, and released by the State Disaster Response Force (SDRF) shows rescue workers near the site after a tunnel collapsed in the Uttarkashi district of India's Uttarakhand state. More than a hundred rescuers in northern India struggled for a third day on November 14 to save workers trapped underground after the road tunnel they were building collapsed. (Photo by State Disaster Response Force (SDRF) / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/State Disaster Response Force (SDRF)" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, beszakadt egy autópálya-alagút Észak-Indiában, Uttarakhand államban vasárnap, a mentők 40 munkást próbálnak kimenteni.
Vágólapra másolva!

Az alagút építésén dolgozó munkások akkor rekedtek bent, amikor egy földcsuszamlás következtében az alagút egy része beomlott.

A mentőcsapatoknak egy csővezeték segítségével sikerült élelmet és vizet lejuttatni nekik és oxigénnel ellátni őket.

Várhatóan kedd vagy szerda estére sikerül kiszabadítani a munkásokat.

Több mint százan harmadik napja küzdenek a föld alatt rekedt munkások megmentéséért Forrás: AFP/-

Kedd reggel az állami kormány közölte, hogy a mentőcsapatok egy 900 milliméter átmérőjű fémcsövet juttatnak be az alagútba. Remélik, hogy a munkások a csövön keresztül biztonságban ki tudnak majd jutni.

A mentőknek több méter törmeléken kell átásniuk magukat,

mielőtt megkezdhetik az evakuálást. Kotrógépeket és más egyéb gépeket használnak a törmelék kiásásához - írja a BBC News.