Zelenszkij megőrült: zagyván, összevissza beszélt az újságíróknak

Volodimir Zelenszkij portré
Kijev, 2022. április 24. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatót tart Kijevben 2022. április 23-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij a The Sun nevű brit lapnak adott interjút, ennek során arról beszélt, hogy az orosz titkosszolgálat a Majdan-3 hadművelet keretében puccsot tervez Ukrajnában.
Vágólapra másolva!

Az ukrán elnök úgy véli: az oroszok célja, hogy még 2023 vége előtt eltávolítsák őt a hatalomból. Zelenszkij szerint azonban Kijev felkészült minden eshetőségre, kiemelte, hogy már többször is az életére törtek, annyiszor, hogy már nem is számolja. A legemlékezetesebb szerinte az volt, amikor az orosz különleges erők a háború első napján próbálták meg likvidálni. Erre, persze, semmilyen bizonyítékot nem mutatott be, csak régi összeesküvés-elméleteket idézgetett.

Volodimir Zelenszkij újabb őrült elmélettel állt elő Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

A The Sun újságírója arról is kérdezte az ukrán elnököt, hogy ha lehetősége adódna rá, meggyilkolná-e Vlagyimir Putyint. Erre Zelenszkij azt felelte, hogy háború van, Ukrajna minden eszközzel megvédi magát. Vagyis nem tagadta, hogy az ukrán titkosszolgálat már egy ideje azon munkálkodik, hogy terrortámadásokat hajtson végre vezető orosz döntéshozók, beleértve az orosz elnökkel szemben.

Mint ismert, Zelenszkij folyamatosan veszíti el szövetségesei támogatását, ráadásul már az ukránoknak is elege van belőle. Most egyszerűen az történik, hogy az ukrán elnök pánikszerűen próbálja menteni magát és Moszkvát okolja, miközben a hírek szerint éppen saját katonai vezetői akarják leváltani.