Többen meghaltak, amikor beomlott egy iskolai tornaterem Kínában

Vágólapra másolva!
A hirtelen jött hideg miatt leszakadt egy második emeleti tornaterem Kínában és többen meghaltak. A helyi lakosság vizsgálatot követel, mivel az idén ez már a második ilyen tragédia.
Vágólapra másolva!

Júliusban többen meghaltak, amikor beomlott egy iskola teteje Kínában.

Heilongjiangon az elmúlt napokban hirtelen hideghullám söpört végig. A hóviharok miatt iskolákat kellett bezárni, és több tucatnyi járatot töröltek.

Hétfő este Kína északkeleti Heilongjiang tartományban újabb iskolai tragédia történt és legalább hárman meghaltak, amikor leszakadt egy második emeleti tornaterem. A kínai hatóságok az extrém időjárási viszonyokat okolják az újabb tragédiáért.

Az áldozatok adatait még nem hozták nyilvánosságra, de a jelentések szerint gyerekek tartózkodtak a tornateremben.

Az előrejelzések szerint továbbra is hóviharokra kell számítani a tartományban és a helyi lakosság aggódik, hogy az extrém idjárási körülmények miatt újabb tragédiák történhetnek a régióban. A helyiek vizsgálatot követelnek.

Kedden a hatóságok megerősítették, hogy hárman meghaltak, egy ember pedig súlyosan megsérült a Jiamusi városban található Yuecheng Gym-ben történt tragédiában.

A hatóságok közölték, hogy őrizetbe vették a tornaterem egyik felelősét - további részleteket nem közöltek. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a második emelet beomlását - írta a BBC.