Brüsszel azért bünteti Magyarországot, mert a migránsok a menekültügyi kérelmüket nem adhatják be határainkon belül

Lampedusa, olaszország, migráns, illegális, embercsempész, 2023, szeptember, rendkívüli
LAMPEDUSA ISLAND, ITALY - SEPTEMBER 14: A view of crowd outside of the hotspot as nearly 7,000 irregular migrants arrive in Lampedusa island of Italy on September 14, 2023. Located on the Mediterranean route leading from Africa to Europe, Lampedusa welcomed 5,112 irregular migrants on Tuesday, and the flow continued even at night with over a thousand more, according to state-run news agency ANSA. After a group of Lampedusans protested against the arrival of the migrants with a sit-in outside the town hall later in the day, the Lampedusa City Council held an emergency meeting and declared a state of emergency on the island. People working in the humanitarian assistance are facing increasing difficulties in transferring and hosting people in the hotspot, which could normally host 400 migrants. Local and regional authorities asked help from the Italian Government to deal with the emergency situation. Valeria Ferraro / Anadolu Agency (Photo by Valeria Ferraro / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ismét szintet lépett a brüsszeli szankciós politika, ugyanis az Európai Unió Bírósága 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a magyar kormány nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból. Tehát a legújabb terv szerint tulajdonképpen Brüsszel azért bünteti Magyarországot, mert nem hagyjuk, hogy a migránsok a határainkon belül adják be menekültügyi kérelmüket.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság szerint egy kötelezettségszegés eddig már 1 millió euróba került a kormánynak – nagy a tét abban az eljárásban, amelyben tárgyalást tartottak az Európai Unió Bíróságán (EUB) november 30-án. A Népszava szerint az Európai Bizottság kontra Magyarország perben a bíráknak azt kell eldönteniük, hogy mekkora pénzbírságot szabjanak ki Magyarországra, amiért nem hajtott végre egy európai bírósági ítéletet.

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Az Európai Bizottság (EB) 2022. februárjában keresetet nyújtott be, amelyben azt kérte az Unió bírói testületétől, hogy állapítson meg napi pénzbírságot a verdikt magyar részről történő figyelmen kívül hagyása miatt.

Tehát tulajdonképpen Brüsszel azért bünteti Magyarországot, mert nem hagyjuk, hogy a migránsok a határainkon belül adják be menekültügyi kérelmüket.

Mintegy 40 migráns próbált létrákon át Magyarországra jutni Röszkénél Forrás: Police.hu

A lap azt is írja, hogy a pert figyelemmel kísérő forrásuk szerint az ítélet a megszokottnál hamarabb, már jövő tavasszal megszülethet, mert az eljárásban nem kerül sor főtanácsnoki indítványra.

Ha a kormány nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból.

Ez azt jelenti, hogy Brüsszel mindenképpen megakarja büntetni Magyarországot azért, mert nem hajlandó a migránsoknak megengedni, hogy a határainkon belül adják be menekültügyi kérelmüket.