Homoszexuális prostituáltak között meghalt rektor, aztán pedofil vérfertőzés, most egymást megkínzó rektor és felesége: ez a francia baloldal politikai központja

Mathias Vicherat
Discours de Mathias Vicherat
Vágólapra másolva!
Letartóztatta a francia rendőrség Mathias Vicerat-t, a baloldal szellemi központjának, a saját magukat párizsi Harvardnak nevező Science-Po intézetnek a rektorát (hivatalos elnevezéssel igazgatóját). Ugyanis kegyetlenül összeverte gyerekének az anyját. Később a nőt is letartóztatták, állítólag ő bottal verte félig szét a rektor fejét. A rendőrségi hírek szerint a rektor és a felesége (élettársa) valósággal megkínozta egymást. Vicerat alig két éve vezeti a Science-Pot. Mivel elődje botrányos pedofil, vérfertőző ügyeket titkolt el, ezért az új rektor programjának a lényege a családon belüli erőszak elleni harc volt. Most kiderült, mennyire tekintette ezt fontosnak saját családján belül.
Vágólapra másolva!

A francia baloldal szellemi fellegvárának tartott politikatudományi egyetem több mint tíz éve a botrányok középpontjában van.

Mathias Vicerat kinevezése azért volt furcsa 2021-ben, mert túl sok köze nem volt az oktatáshoz. Emmanuel Macron elnök szűk baráti köréhez tartozott, évekig a baloldali párizsi Városházán volt a főpolgármesterek kabinetfőnöke (Delanoe, majd Hidalgo), ezután az állami vasúttársaság jött, itt már felsővezető lett hirtelen, majd joghurt-részleget irányította a Danone-nál. Ezért sokat is gúnyolták a diákok.

Mathias Vicherat Forrás: wikipedia.org - Caroline Maufroid

Vicerat-t azért kellett váratlanul a Science-Po élére tenni, mert elődjét, Frédéric Miont - és az intézmény elnökét, Duhamelt - ki kellett rúgni. Ugyanis a rektor segített eltitkolni, hogy az elnök (Olivier Duhamel filozófus) korábban saját nevelt fiát rontotta meg, több alkalommal. A homoszexuális baloldali filozófus pedofil rémtetteiről egyébként saját felesége is tudott.

2012-ben pedig a Science-Po előző rektora halt meg sajátos körülmények között, egy manhattani luxusszállóban. Richard Descoings felhívott magához két homoszexuális prostituáltat, akik félig-meddig kirabolták, majd meztelenül otthagyták a hotelben. Valószínűleg infarktust kapott Descoings.

A Science-Po Franciaország talán legagresszívabban szélsőbaloldali felsőoktatási intézménye, hosszú évtizedek óta.