Új célpontot találtak az oroszok, ez megtörheti Ukrajnát

orosz, ukrán, háború, orosz-ukrán konfliktus, konfliktus
Pivdennyi, 2022. augusztus 16. Az ENSZ által bérelt, libanoni bejegyzésű Brave Commander teherhajó 23 ezer tonnányi ukrán gabonával a fedélzetén elindul az ukrajnai Pivdennyi kikötőjéből 2022. augusztus 16-án. Az országot elhagyó teherhajók száma ezzel tizenhatra emelkedett azóta, hogy július végén az ENSZ és Törökország közvetítésével megállapodás született a kikötői blokád feloldására a globális élelmiszerválság enyhítése érdekében. MTI/EPA
Vágólapra másolva!
Az eredetileg repülőgép-hordozók megsemmisítésére szánt lőszereket merőben más célpontok ellen vetik be az oroszok - írta a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A brit védelmi minisztérium és nyomában a Sky News arról tudósít, hogy Oroszország a legkiválóbb fegyvereit, köztük egyenesen a repülőgép-hordozók megsemmisítésére szánt bombákat használja az ukrán gabonakészletek megsemmisítésére. Hangsúlyozzák:

miután az oroszok türelme elfogyott és kiléptek a fekete-tengeri gabonaegyezményből, több ezer tonna gabonát pusztítottak el.

Hozzáteszik, hogy Oroszország Kh–22-es, öt és fél tonnás lövedékeket használ, amelyeket eredetileg repülőgép-hordozók megbénítására terveztek. Ezekkel most a silókat és az infrastruktúrát célozza. Az infrastruktúrának és magának a gabonának a megsemmisítése felhajtotta az élelmiszerárakat - írták.