Fegyverrel fenyegetőző férfit lőttek agyon a rendőrök Párizs belvárosában

Aftermath of Paris terrorist attacks France SQUARE FORMAT
Police patrol at Place du Trocadero near the Eifel tower in Paris, France, 14 November 2015. At least 120 people were killed in a series of terrorist attacks in Paris. PHOTO: MARIUS BECKER/DPA
Vágólapra másolva!
Párizs belvárosában egy férfi fegyvernek látszó tárggyal rendőröket fenyegetett, akik több lövéssel ártalmatlanították - számol be minderről a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Lövöldözés volt vasárnap este Párizs belvárosában, a 11. kerületben, a Köztársaság tér közelében, a Jean-Pierre Timbaud utcában. Sajtóértesülések szerint egy férfi kézifegyvert szegezett egy kutyára, majd a felé közeledő két járőr ellen fordult, fegyverével fenyegetve őket.

Évről évre egyre siralmasabbak a bűnözési mutatók az országban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

A két rendőr ekkor tüzet nyitott, összesen négy lövést adtak le, a támadó a gyors orvosi segítség ellenére belehalt a sérüléseibe.

A Le Figaro értesülései szerint a támadónál lévő fegyver nem igazi pisztoly volt, hanem egy airsoft fegyver. A rendőröket megfenyegető férfi kilétéről egyelőre semmit nem tudni, ahogy a támadás okáról sem. Az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányság indított nyomozást.