Az amerikai rendőrök négy férfit tartóztattak le hétfőn este, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakoltak, majd a sorsára hagytak egy fiatal diáklányt, akinek a halálát végül az okozta, hogy elütötte egy autó – írja a DailyMail.

Január 15-én elütöttek egy fiatal lányt, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe. Az áldozat a 19 éves Madison Brooks volt, aki másodéves volt a Louisianai Állami Egyetemen. Szülei és két öccse rajongásig szerették a lányt, akivel a tanulmányai ellenére is sok időt töltöttek együtt.

A rendőrök hétfőn 4 férfit tartóztattak le, kettőjüket, egy 17 és egy 18 éves fiút nemi erőszakkal, a másik két férfit pedig nemi erőszakban való bűnrészességgel vádolják. A gyanúsítottak és Brooks közösen buliztak egy helyi bárban, ahol a lány sokat ivott. A vizsgálatok azt derítették ki, hogy a szervezetében a megengedett érték négyszerese volt az alkohol mennyisége. A lány megkérte őket, hogy vigyék haza, ezért távoztak a szórakozóhelyről. Miután kimentek, a 17 éves és a 18 éves fiú megkérte a lányt, hogy szexszeljen velük, amibe a fiúk elmondása szerint Brooks bele is egyezett.

Azonban az egyik bűnrészességgel gyanúsított fiú vallomása szerint a lány túl részeg volt ahhoz, hogy beleegyezzen a szexuális aktusba és utálta is azt.

Az aktus után a fiúk egy út szélén tették ki a lányt, aki betámolygott az út közepére, ahol egy teherautó elgázolta.

A Louisianai Állami Egyetem elnöke is megszólalt az ügyben: Mindenki szerint egy csodálatos fiatal nő volt, akiben határtalan lehetőségek rejlettek. Nem lett volna szabad, hogy ilyen módon elvegyék tőlünk. Ami vele történt, az gonoszság volt, és a jogrendszerünk igazságot fog szolgáltatni.

- mondta.