Az amerikai adóforintokat Soros által támogatott szervezetek kapják

amerikai félidős választások, választás, Joe Biden,
US President Joe Biden speaks at a Democratic National Committee event at the Columbus Club in Union Station, Washington, DC, November 2, 2022. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
William Wolfe, Trump egykori helyettes államtitkára szerint az USAID célja, hogy „a kulturális marxizmust erőltesse" Közép-Európába - írta a Mandiner annak kapcsán, hogy Samantha Power, az USAID vezetője Magyarországon turnézott. 
Vágólapra másolva!

Magyarországra érkezett a USAID vezére, hogy úgymond segítse a „független média" munkáját és „megvédje" az emberi jogokat. Erről Samantha Power egy kisvideóban is beszámolt a Twitteren. Power nyilatkozatára időközben több komment is érkezett a Twitter közösségi oldalon. James Jay Carafano, a konzervatív Heritage Foundation alelnöke úgy fogalmazott: „Ezért gondolják szövetségeseink azt, hogy Biden és csapata egy rakás bohóc."

Soros szervezetei kapják az adóforintokat

Időközben megszólalt William Wolfe is. A Trump-kormány egykori helyettes államtitkára Twitter-oldalán a következőt írta az USAID vezetőjének rövid videós bejelentkezésére reagálva: „Az amerikai adóforintokat Soros által támogatott szervezetek kapják, hogy a »független média« és a »civil szervezetek« álcája alatt a kulturális marxizmust erőltessék. Valamint, hogy aláássák Magyarország keresztény- és családbarát, konzervatív társadalmát."

De megszólalt az ügyben Howard J. Shatz, elismert amerikai közgazdász is, aki ugyancsak a Twitteren tette közzé megjegyzését a szervezet tervezett magyarországi munkásságát illetően. Shatz azt írta: „Függetlenül attól, hogy mit gondolunk Magyarországról, rendkívül furcsának tűnik az USAID. Egy behatárolt költségvetéséből egy olyan magas jövedelmű országra költ, amely NATO-partner és EU-tag is egyben."