Donald Trump bejelentette: kedden le akarják tartóztatni, teljesen ártatlanul

USA, félidős választások, amerika, Donald Trump Spends Midterm Election Night At Mar-a-Lago GettyImageRank2
PALM BEACH, FLORIDA - NOVEMBER 08: Former U.S. President Donald Trump speaks during an Election Night event at Mar-a-Lago on November 08, 2022 in Palm Beach, Florida. Trump spoke as the nation awaits the results of voting in the midterm elections. Joe Raedle/Getty Images/AFP (Photo by JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Donald Trump volt amerikai elnök szombaton azt közölte a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon, hogy tudomására jutott, hogy jövő hét kedden le akarják tartóztatni. Minden bizonnyal a drámaian népszerűtlen Joe Biden-kormány machinációjáról lehet szó. A 2024-es elnökválasztás legnagyobb esélyese ugyanis éppen a korábbi sikeres elnök, Donald Trump.
Vágólapra másolva!

Trump azt írta, hogy a manhattani ügyészségről származó, "illegálisan kiszivárgott információk" arra utalnak, hogy

Trump azt nem közölte, milyen vádak alapján intézkednének ellene, csak arra utalt, hogy "semmiféle bűncselekményt nem tudnak rábizonyítani", és "korrupt és erősen átpolitizált" hivatalnak nevezte a manhattani kerületi ügyészséget. A volt elnök egyúttal felszólította támogatóit, hogy tiltakozzanak.

Az érintett ügyészség szóvivője egyelőre nem reagált.

Donald Trump Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Joe Raedle

Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész az év elején próbált vádat emelni a volt amerikai elnök ellen. Ugyanis Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje összeveszett egykori gazdájával, és bosszúból arról kezdett beszélni, hogy 130 ezer dollárt adott egy pornószínésznőnek, Trump megbízásából, még a 2016-os kampány idején.

A pornószínésznő azt állította - pontosítsunk: Trump szerint azt hazudta - , hogy évekkel korábban viszonya volt Donald Trumppal, és a pénzt azért kapta, hogy hallgasson az ügyről.

Donald Trump tavaly novemberben jelentette be, hogy 2024-ben újraindul az Egyesült Államok elnöki tisztségéért. Egy februári közvélemény-kutatás adatai szerint messze ő a legnépszerűbb a lehetséges republikánus párti elnökjelöltek között a párt szavazói körében. A Századvég és a McLaughlin and Associates közös felméréséből pedig az derült ki, hogy Joe Bident megsemmisítő különbséggel verné Donald Trump.