Itt az oroszok kemény válasza az ukrán dróntámadásokra

LAVROV, Szergej
Rijád, 2022. június 1. Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvétele Szergej Lavrov orosz külügyminiszterről az Öböl menti Együttműködési Tanács (GCC) és Oroszország stratégiai párbeszédének 5. alkalommal rendezett külügyminiszteri tanácskozásán vett részt a szaúdi fővárosban, Rijádban 2022. június 1-jén. MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium
Vágólapra másolva!
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette: Oroszország nem foglalkozik azzal, hogy ki és miért küldte a drónokat a Kremlhez, ehelyett tettekkel fog válaszolni.
Vágólapra másolva!

Provokáció volt vagy sem a Kreml melletti „dróntámadás", Oroszország tettekkel reagál az esetre – szögezte le egy indiai sajtótájékoztatón Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Szerinte a dróntámadás egyértelműen ellenséges manőver volt.

Arról is beszélt, hogy az oroszok „sokáig bírják a strapát".

Hangsúlyozta: az, hogy Kijev és Washington egyaránt tagadja, hogy köze lenne a dróntámadáshoz, nem jelent semmit. Felidézte Anthony Blinken amerikai külügyminiszter szavait arról, hogy az Egyesült Államok nem „diktálja" Ukrajnának, hogy milyen módszerekkel védje meg szuverenitását.

– zárta mondandóját Lavrov.

Forrás: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium/-

Vlagyimir Putyin sajtószolgálata korábban arról számolt be, hogy május 3-án éjjel „a kijevi rezsim" két drónnal próbált csapást mérni az orosz elnök Kremlben lévő rezidenciájára. A drónokat sikerült hatástalanítani, és senki sem sérült meg. A Nyomozó Bizottság büntetőeljárást indított "terroristatámadás" címszó alatt.