Kemény bosszút állnak az oroszok - brutális csapás kezdődött Ukrajna ellen

ukrán válság 2022, orosz ukrán háború, ukrajna, orosz hadihajó, rakéta, kilövés
8196110 21.05.2022 In this handout video grab released by the Russian Defence Ministry, a Russian warship fires a Kalibr cruise missile towards Ukrainian armed force positions, as Russia's military operation in Ukraine continues, offshore in the Black Sea. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Defence Ministry (Photo by Russian Defence Ministry / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az éjszaka folyamán csapásokat mértek két ukrán kikötővárosra. A támadásokat "bosszúcsapásoknak" nevezték. Ezekkel akarták megtorolni, hogy korábban támadás érte a krími hidat - írta a novekedes.hu.
Vágólapra másolva!

A minisztérium állítása szerint üzemanyagraktárakat lőttek ki Mikolajivban, illetve Odessza közelében olyan létesítményeket támadtak, amelyekben Oroszország elleni terrorcselekményeket készítettek elő.

Oroszország és Ukrajna nagyon eltérő beszámolókat adott az északkelet-ukrajnai harcokról: Moszkva a csapatai előrenyomulásáról számolt be, Kijev pedig azt állította, hogy magához ragadta a kezdeményezést a térségben.

Mindkét fél arról számolt be, hogy a harcok nem csillapodtak.

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma a konfliktusról szóló legfrissebb hírszerzési jelentésében közölte, hogy az elmúlt héten mindkét fél "csekély előrelépést" ért el különböző térségekben. Az orosz légvédelem és az elhárító rendszerek 28 ukrán drónt lőttek le a Krím felett kedden a kora reggeli órákban - idézte a RIA hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Mark Milley amerikai tábornok a Pentagon tájékoztatóján elmondta, hogy

Ukrajna ellentámadása messze nem kudarc, de az előttünk álló harc hosszú lesz.

Az orosz erők keddre virradó éjjel hat Kalibr típusú robotrepülőgéppel és 36 Sahíd önmegsemmisítő drónnal támadtak délről, a légvédelem az összes rakétát, továbbá 31 támadó és egy felderítő drónt semmisített meg - közölte az ukrán légierő sajtószolgálata.

A Kalibr rakétákat a légierő előzetes információi szerint az Admiral Essen orosz fregattról, a drónokat pedig a megszállt Krím-félszigeten található egyik kísérleti telepről indították.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a Telegramon megerősítette, hogy

az orosz hadsereg a Harkiv megyei Kupjanszk felé összpontosította fő erőit,

de az ukrán katonák tartják a vonalat, a donyecki régióban lévő Bahmuthoz pedig az oroszok tartalékokat helyeztek át.