Több halálos áldozatot követelt a Pekingben tomboló heves esőzés

Peking, 2023. július 31.
Emberek nézik a Doksuri tájfun okozta heves esőzések által elmosott utak egyikének maradványait a nyugat-pekingi Mentugu kerületben 2023. július 31-én. Több mint 31 ezer embert evakuáltak otthonaikból a kínai fővárosban, miután a
Peking, 2023. július 31. Emberek nézik a Doksuri tájfun okozta heves esőzések által elmosott utak egyikének maradványait a nyugat-pekingi Mentugu kerületben 2023. július 31-én. Több mint 31 ezer embert evakuáltak otthonaikból a kínai fővárosban, miután a Doksuri tájfun heves esőzést zúdított Pekingre és környékére, 180 pekingi repülőjáratot töröltek és több mint 350 fővárosi közút vált járhatatlanná, a Mentugu kerületben pedig a katasztrófavédelem két holttestet talált. MTI/AP/Andy Wong
Vágólapra másolva!
Pekingben már 11 halálos áldozata van a heves esőzéseknek és 27 ember tűnt el - közölték a helyi hatóságok kedden.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, evakuálták a lakosságot az észak-kínai Hopej tartomány fővárosából Sicsiacsuangból, az ott sújtó Doksuri tájfun miatt, amely heves esőzéseket okozott.

Több mint 31 ezer embert evakuáltak otthonaikból Pekingben.

Az eső házakat öntött el, több utat jelentősen megrongált és rengeteg autóban okozott kárt.

Több mint 31 ezer embert evakuáltak otthonaikból a kínai fővárosban, miután a Doksuri tájfun heves esőzést zúdított Pekingre és környékére Forrás: MTI/AP/Andy Wong

A szélsőséges időjárás miatt 180 pekingi repülőjáratot töröltek és több mint 350 fővárosi közút vált járhatatlanná.

A pekingi meteorológiai intézet hétfőn vörös riasztást rendelt el, a pekingi hidrológiai állomás pedig további áradásokra figyelmeztetett.

Pekingben

az átlagos csapadékmennyiség elérte a 177 millimétert

a szombat éjjel és hétfő délután közötti időszakban, de a nyugat-pekingi Mentugu kerületben meghaladta az 580 millimétert is a kínai állami média közlése szerint.

A Doksuri, amely az egyik legerősebb trópusi vihar az elmúlt években Kínában, pénteken érte el az ország partjait.

A vihar erős széllel és heves esőzésekkel csapott le a dél-kínai Fucsien tartományra, ahol villanyvezetékeket szakított le, tüzeket okozott, fákat döntött ki, és nagy területen okozott áradásokat.

180 pekingi repülőjáratot töröltek és több mint 350 fővárosi közút vált járhatatlanná, a nyugat-pekingi Mentugu kerületben Forrás: MTI/EPA/Hszinhua/Csü Huan-Cung

Miközben a Doksuri már kezd veszíteni az erejéből, a meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint hétfőn

tovább erősödött a közeledő Khanun tájfun, amely az előrejelzések szerint még a héten elérheti Kína egyik sűrűn lakott tengerparti térségét.

A helyi hatóságok szerint a Khanun további károkat okozhat a kukoricatermésben és más mezőgazdasági terményekben, amelyeket már a Doksuri tájfun is alaposan megtizedelt.