Börtönbe kerül a több nőt is megerőszakoló guru

Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigetekről Csehországba szállították azt a cseh férfit, akit 2012-ben öt és fél évi börtönre ítélt egy cseh bíróság több nő megerőszakolásáért, de ő elszökött az országból. Ezután nemzetközi körözést adtak ki ellene, majd 2015-ben a Fülöp-szigeteken fogták el a rendőrök - közölte szerdán a cseh rendőrség.
Vágólapra másolva!

Jaroslav Dobest - Jara gurut -, egy ezoterikus iskola alapítóját asszisztensével, Barbara Plaskovával együtt vették őrizetbe a Fülöp-szigeteken, miután ott "vallási" menedékjogot kértek.

Kiadatásáról csak tavaly született ítélet, mert a férfi és az asszisztens minden jogi lehetőséget felhasznált arra, hogy ne adják ki hazájának.

Jaroslav Dobest - Jara gurut -, egy ezoterikus iskola alapítóját asszisztensével, Barbara Plaskovával együtt vették őrizetbe a Fülöp-szigeteken, miután ott "vallási" menedékjogot kértek. Kiadatásáról csak tavaly született ítélet, mert a férfi és az asszisztens minden jogi lehetőséget felhasznált arra, hogy ne adják ki hazájának.

A cseh bíróság ítélete szerint Dobes 2004 és 2007 között hat női ügyfelét is megerőszakolta. Asszisztensét, aki bűnsegédje volt, öt évi börtönbüntetésre ítélték.

A férfi ezoterikus iskolájában jógáról, tantráról és az asztrológiáról tartott szemináriumokat, és a vádirat szerint több száz nőt "gyógyított" a szóban forgó időszakban.