Csodával határos módon találta meg egy amerikai család az elveszett kutyájukat

Íme, a bizonyíték, hogy csodák léteznek! Másfél év után került elő a kutya bichon havanese
Vágólapra másolva!
Egy mikrochipnek és egy barátságos állatfelügyelőnek hála, tizenkét év elteltével megkerült egy arizonai kölyökkutya.
Vágólapra másolva!

Tizenkét évvel ezelőtt – amikor Skip és Raleigh Crandall gyermekei még csak 8, 10 és 12 évesek voltak – örökbe fogadtak egy 3 éves, Minion nevezetű Bichon Frise-t kutyát.

– osztotta meg történetüket Skip Crandall a Fox News-zal.

Ugyanakkor Minion nagyon kíváncsi is volt.

Egy nap, amikor a hátsó kert kapuját véletlenül nyitva hagyták, Minion kiszabadult.

– mondta Skip Crandall.

A család elmondta, hogy átfésülték a menhelyeket, táblákat helyeztek ki, és megkérték a szomszédokat, hogy segítsenek Miniont keresésében, de nem jártak sikerrel, mígnem egy hónap elteltével, teljesen elvesztették a reményt.

Aztán jött a jó hír.

Raleigh Crandall, egy általános iskolai tanár, ismeretlen számról kezdett telefonhívásokat és hangüzeneteket kapni, amiket a Maricopa megyei állatfelügyelet egyik terepmunkása hagyott. Azért kereste a családot, mert tizenkét év után megtalálta a kutyájukat.

– mondta a megtalálója.

Így azt tettem, amit mindig is szoktunk a terepen: ellenőriztem a chipet, majd felhívtam a regisztrált telefonszámot – mondta.

Sanfordnak fogalma sem volt arról, mióta tűnt el Minion.

Így amikor Skip Crandall visszahívta – és elmondta, hogy a kutyája már több mint egy évtizede eltűnt –, tudta, hogy egy különleges találkozásban lesz része.

Crandallék a legrosszabbra készültek – de ehelyett a legjobbat kapták.

Amikor megálltak, és kiengedték a teherautóból, azon nyomban felismert minket, még a farkát is csóválni kezdte" – mondta Skip Crandall, hozzátette:

Kutatások szerint a kutyák emlékeznek a gazdáikra, még akkor is, ha hosszú időn át nem találkoznak. Az ebek ugyanis asszociációkon keresztül hozzák létre az emlékeket.

A tudósok szerint négylábú barátaink nagymértékben támaszkodnak az arcfelismerésre, és a szaglásuk is 40 százalékkal erősebb, mint az emberé, ami "hihetetlen szaglómemória-bankot biztosít számukra, amelyben el tudják tárolni az illatodat".