Szánthó Miklós: A határvédelem az illegális migráció ellenszere

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ főigazgatója a The Washington Times újságírójának, Tim Constantine-nak a Capitol Hill Show című műsorban nyilatkozott arról, hogy a migrációt a nem kormányzati szervezetek, NGO-k segítségével szervezik az Egyesült Államok déli határainál és Európában egyaránt annak érdekében, hogy egyre több és több illegális bevándorlót juttassanak be az országokba. Az ellenszer erre a határvédelem, mert "határok nélkül nemzet sem létezik" - mondta.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Szánthó Miklós azt mondta az újságírónak: "a tömeges migráció, amit Európában és az Egyesült Államokban is látunk, szervezett és illegális bevándorlás".

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Forrás: Alapjogokért Központ

- fogalmazott a főigazgató.

Bár Szánthó Miklós szerint az említett NGO-k önmagukra nem kormányzati, hanem civil szervezetként tekintenek, "a valóságban ezek politikai szereplők, többnyire a Soros Györgyhöz köthető, Nyílt Társadalom hálózata által finanszírozottak." Az illegális, tömeges migráció úgy válik teljes mértékben megszervezetté, hogy "a nap végén ott vannak az egyes nyugat-európai országok progresszív liberális vezetői, akik támogatják a határok nélküli Európát."

A főigazgató a beszélgetés során kiemelte: