Olekszij Aresztovics ismét kritizálja volt főnöke, Volodimir Zelenszkij szavait. Az egykori elnöki tanácsadó – akit őszintesége miatt távolítottak el Zelenszkij mellől – most annak Lengyelországot bíráló, ENSZ előtt mondott szavai miatt szólalt meg.

Mint a Világgazdaság írja: Olekszij Aresztovics, Zelenszkij korábbi tanácsadója az X-en ironikusan arról írt, hogy Zelenszkij lengyelek elleni háborgásával Ukrajna még nem végzett, hadat kellene üzennie Lengyelországnak, csakúgy mint 100 éve. Aresztovics szerint ennek persze ugyan ugyanaz lenne a vége, mint annak idején. Az extanácsadó bejegyzésében kitér arra is: minden ukrán kormány politikai öngyilkossággal fejezi be pályafutását, pusztán azért, mert mindegyik a véletlennek köszönheti hatalmát, és mivel képtelen élni a történelmi lehetőséggel, végül csak a halálvágy marad meg bennük.

Mint ismeretes, Volodimir Zelenszkij az ENSZ mostani ülésszakán kritizálta az ukrán gabonaimport lengyel tilalmát, ezek után pedig a lengyelek bekérették a varsói ukrán nagykövetet. Mateusz Morawiecki miniszterelnök az Ukrajnába tartó lengyel fegyverszállítások leállításáról beszélt.

Aresztovicsot 2023 januárjában távolították el Zelenszkij mellől, miután kijelentette, hogy a Dnyeperben 44 halálos áldozatot okozó orosz rakéta az ukrán légvédelem miatt esett a lakótömbre.