Megdöbbentő orosz bejelentés Ukrajnáról

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona, tüzel, akció, lő, lövés
DONETSK OBLAST, UKRAINE - JUNE 21: Ukrainian soldiers from the 35th Brigade fire targets using 120 mm mortar near one of newly captured villages in Donetsk Oblast, Ukraine on June 21, 2023. Wojciech Grzedzinski / Anadolu Agency (Photo by WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ukrajna vagy kapitulál Oroszország feltételei szerint, vagy megszűnik államként létezni - írta Vjacseszlav Vogyodin, az orosz parlament alsóházi elnöke hétfői Telegram-bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

Vologyin szerint hét tény bizonyítja, hogy Washington és Brüsszel elvesztette az Oroszország kimerítéséért vívott háborút.

A kijevi rezsim militarizálására költött hatalmas összegek ellenére a helyzet

  • nyugati fegyver- és lőszerhiányhoz
  • az európai és az amerikai politikusok iránt bizalomvesztéshez
  • valamint az ukrán ellentámadás kudarcához,

Ukrajna csődjéhez és demográfiai katasztrófájához vezetett.

Több mint 10,5 millió ember menekült el Ukrajnából.

- érvelt az orosz házelnök.

A kijevi rezsim mozgósítja az ötven év feletti férfiakat, valamint a tuberkulózisban, vírusos hepatitisben, HIV-ben és más betegségekben szenvedőket. 2023. október 1-jétől a nőket is katonai nyilvántartásba veszik.

Az ápolóknak, orvosoknak, gyógyszerészeknek megtiltják, hogy elhagyják Ukrajnát. Ukrajna csődbe ment.

Ukrajna GDP-je 2022-ben 30,4 százalékkal csökkent - ez a legrosszabb eredmény az ország történetében. Vologyin emlékeztetett rá, hogy júniusban Ben Wallace akkori brit védelmi miniszter kijelentette, hogy

a nyugati országok kifogytak a Kijevnek szállítható nemzeti fegyverkészletekből.

Joe Biden amerikai elnök júliusban elismerte, hogy a kazettás lőszerek Ukrajnának történő átadásáról szóló döntés azért született, mert a hagyományos lövedékek elfogytak.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok vezetőivel szembeni bizalmatlansági mutatók történelmi maximumon állnak. Biden teljesítményét 57, (a francia elnök Emmanuel) Macronét 69, (a német kancellár Olaf) Scholzét 72 százalék nem tartja jónak.

- írta a politikus.

Megjegyezte, hogy a NATO által támogatott ukrán hadsereg hatalmas veszteségeket szenvedett el mind hadfelszerelésben, mind katonákban, és szerinte az eredmények hiánya csalódást okozott a nyugati szponzoroknak.

Az eurózóna gazdaságai recesszióban vannak. Németország kénytelen volt csökkenteni a szegény családok szociális juttatásait a kijevi rezsim militarizálásának költségei miatt.

Franciaország csökkentette a segélyezettek számát, a rászorulóknak leállították az élelmiszercsomagok kiosztását és a gyógyszerek vásárlásának visszatérítését.

- áll a házelnöki Telegram-bejegyzésben.