Letartóztattak egy 14 éves fiút a németországi Pragsdorfban, akit azzal gyanúsítanak, hogy néhány héttel ezelőtt halálra késelt egy 6 éves kisfiút. 

  

 

 

A gyerek holttestét szeptember 14-én találták meg a helyi focipályánál, a víz mellett, szúrt sebekkel. Alig néhány órával a holttest megtalálása után már szárnyra kaptak olyan hírek, amelyek most elfogott fiút tették felelőssé a történtekért - írja a Bild

Végül a helyszín közelében talált kés vezette nyomra a rendőrséget, a kés pengéjén és a markolaton a 14 éves fiú DNS-nyomait találták meg.

A gyanúsítást erősítette, hogy a tinédzser kihallgatása során ellentmondott önmagának. Ugyanakkor egyértelmű volt, hogy ő találkozott utoljára a 6 éve Joellel, mielőtt a gyerek eltűnt.

A fiatal fiú már előzetes letartóztatásban van emberölés gyanújával. A bíróságon - ügyvédje tanácsára - nem tett vallomást.

A 14 éves fiú letartóztatása után Ralf Opitz Pragsdorf polgármestere megkönnyebbülésének adott hangot.

Először is, ez megkönnyebbülés minden lakos számára, de kérdések maradnak bennünk. Mindenekelőtt azt kérdezzük, mi játszódik le egy ember fejében, hogy megöl egy hatéves gyereket?
- fogalmazott a polgármester.

 

A faluban félelem uralkodik

A kis Joel meggyilkolása után félelemmel teli légkör uralkodott Pragsdorfban, mindaddig, amíg őrizetbe nem vették a bűncselekménnyel gyanúsított fiatalt. Az elmúlt napokban alig lehetett látni gyerekeket kint játszani.

Jelenleg nem engedjük ki a gyerekeinket a szabadba vagy a játszótérre- mondta egy apa, míg más valaki azt mondta:

Azok az idők, amikor a gyerekeket felügyelet nélkül lehet hagyni játszani, egyértelműen elmúltak.

Azon a helyen, ahol a 6 éves Joel holttestét megtalálták, most gyertyákkal, plüssállatokkal és üzenetekkel emlékeznek meg a kisfiúról a helybeliek.