14 éves fiú ölhetett meg egy hatéves gyereket Németországban

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy 14 éves fiút a németországi Pragsdorfban, akit azzal gyanúsítanak, hogy néhány héttel ezelőtt halálra késelt egy 6 éves kisfiút.         
Vágólapra másolva!

A gyerek holttestét szeptember 14-én találták meg a helyi focipályánál, a víz mellett, szúrt sebekkel. Alig néhány órával a holttest megtalálása után már szárnyra kaptak olyan hírek, amelyek most elfogott fiút tették felelőssé a történtekért - írja a Bild.

Végül a helyszín közelében talált kés vezette nyomra a rendőrséget, a kés pengéjén és a markolaton a 14 éves fiú DNS-nyomait találták meg.

A gyanúsítást erősítette, hogy a tinédzser kihallgatása során ellentmondott önmagának. Ugyanakkor egyértelmű volt, hogy ő találkozott utoljára a 6 éve Joellel, mielőtt a gyerek eltűnt.

A fiatal fiú már előzetes letartóztatásban van emberölés gyanújával. A bíróságon - ügyvédje tanácsára - nem tett vallomást.

A 14 éves fiú letartóztatása után Ralf Opitz Pragsdorf polgármestere megkönnyebbülésének adott hangot.


- fogalmazott a polgármester.

A faluban félelem uralkodik

A kis Joel meggyilkolása után félelemmel teli légkör uralkodott Pragsdorfban, mindaddig, amíg őrizetbe nem vették a bűncselekménnyel gyanúsított fiatalt. Az elmúlt napokban alig lehetett látni gyerekeket kint játszani.

- mondta egy apa, míg más valaki azt mondta:

Azon a helyen, ahol a 6 éves Joel holttestét megtalálták, most gyertyákkal, plüssállatokkal és üzenetekkel emlékeznek meg a kisfiúról a helybeliek.