Újabb terrorszervezet léphet be a háborúba, 150 ezer rakétát zúdíthatnak Izraelre

hezbollah
A Hezbollah tagjai részt vesznek Hatem Hamadi temetési szertartásán a bejrúti Dahieh kerületben tartott gyászszertartáson
Vágólapra másolva!
A Hezbollah bejelentette, hogy több izraeli tankra is rakétákat lőttek ki - írja az Al Jazeera.
Vágólapra másolva!

A Hezbollah üzenetét követően Izrael arról számolt be, hogy a libanoni határhoz közeli Metula városában lövéseket hallottak. A város már korábban katonai területté lett nyilvánítva, miután Izrael hadserege elrendelte a libaboni határ közelében lévő legalább 28 település kiürítését.

A Hezbollah már egy hete támadja elszórtan az izraeli állásokat, azonban még nem sodródtak bele teljesen a konfliktusba.

Az Al Jazeera korábban arról írt, hogy a szervezetnek 150 ezer rakétája van, köztük precíziós fegyverek is, emellett pedig több tízezer harcedzett katonával rendelkeznek, vagyis komoly veszélyt jelentenek Izrael számára.

A Hezbollah nagy veszélyt jelent Izraelre Forrás: Getty Images/Anadolu Agency

A Hezbollah legnagyobb támogatója, Irán jelezte, hogy amennyiben Izrael lerohanja a Gázai övezetet, úgy megtorló csapást fognak mérni. A Hezbollah számára is a Gázai övezet lerohanása lehet a vörös vonal, amennyiben Izrael bevonul, úgy ők is támadásba lendülhetnek Libanonból.