Túszdráma Japánban, lövöldözés tört ki egy postán

Varabi, 2023. október 31. A légi felvételen rendőrök érkeznek egy postaépülethez, amelyben egy férfi lőfegyvernek látszó tárggyal túszokat ejtett és elbarikádozta magát a Tokiótól északra fekvő Varabi városban 2023. október 31-én. MTI/AP/Kyodo News
Vágólapra másolva!
Egy feltételezett fegyveres túszokat ejtett egy japán postahivatalban azt követően, hogy két embert megsebesített egy kórházban - közölték kedden a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A japán fővárostól, Tokiótól északra fekvő Varabi város vezetése közleményben tudatta, hogy ismeretlen számú túszt ejtett egy férfi, akinél kézifegyverhez hasonló tárgy volt.

A helyi média szerint a túszok között legalább két, a 20-as és 30-as éveiben járó női postai alkalmazott is van.

A légi felvételen rendőrök érkeznek egy postaépülethez, amelyben egy férfi lőfegyvernek látszó tárggyal túszokat ejtett és elbarikádozta magát a Tokiótól északra fekvő Varabi városban 2023. október 31-én Forrás: MTI/AP/Kyodo News/-

A 40 és 50 év közötti férfi korábban a szomszédos Toda város egyik kórházában lövöldözésbe keveredett, majd később elmenekült a helyszínről.

A helyi média arról számolt be, hogy a kórházban két ember megsebesült. A japán televízió által a postahivatal előttről közvetített képeken egy tréningruhás felsőt és fehér inget viselő férfi látható, amint pisztolynak látszó tárgyat tart a kezében. A közelben több, golyóálló mellényt viselő rendőr állt.

A tokiói rendőrség a helyszínre küldte a különleges nyomozócsoport tisztjeit.

A közeli épületeket is kiürítették. A hatóságok arra kérték a postahivatal 300 méteres körzetében élőket, hogy hagyják el a környéket.

Japánban ritkák a lövöldözések.

Az országban szigorú fegyvertartási szabályok vannak érvényben, és civileknek nem engedélyezik vadászpuskák és légpuskák birtoklását.

A légi felvételen rendőrautó érkezik egy postaépülethez, amelyben egy férfi lőfegyvernek látszó tárggyal túszokat ejtett és elbarikádozta magát a Tokiótól északra fekvő Varabi városban 2023. október 31-én. Forrás: MTI/AP/Kyodo News/-

A fegyvertulajdonosoknak szigorú vizsgálatokon és mentális egészségügyi teszteken kell átesniük - írta a BBC.