Agyonüthettek egy idős zsidó férfit egy Los Angeles-i palesztinbarát tüntetésen

zsidó férfi, rabbi, gyilkosság
A földre esik egy zsidó férfi, miután állítólag megafonnal megütötte egy palesztin-barát tüntető Los Angelesben 2023. november 5-én.
Vágólapra másolva!
A Los Angeles-i Zsidó Szövetség közleményt adott ki, amely szerint egy 69 éves férfi, Paul Kessler halálát egy palesztinbarát tüntető okozhatta, aki a gyanú szerint egy megafonnal mért ütést az áldozat fejére, aki azonnal összeesett. A konfliktus egy West Lake Village-i demonstráción történt. A helyi rabbi azt állítja, hogy beszélt a város rendőrfőnökével, és a történtek körülményei homályosak – írta a Times of Israel.
Vágólapra másolva!

A Mandiner szemléje szerint egyelőre nem világos még, hogy pontosan mi is történt. Annyit viszont lehet tudni, hogy egy idős zsidó férfi ellentüntetést szervezett egy Gáza melletti demonstráción, aminek a kezdete után nem sokkal összeesett és meghalt.

– írta Michael Barclay rabbi a hitközség közleményében. A portál szerint emellett hozzátette, hogy a rendőrség ellentmondásos beszámolókat adott ki az esettel kapcsolatban. Hivatalosan nem ismerték be az idegenkezűség lehetőségét, ugyanakkor már kis is hallgattak egy gyanúsítottat, akit a közösségi médiában megjelent felvételek alapján azonosítottak.

A földre esik egy zsidó férfi, miután állítólag megafonnal megütötte egy palesztin-barát tüntető Los Angelesben 2023. november 5-én.

Barclay szerint

a rendőrségnek nincs videofelvétele azokról a pillanatokról, amikor az áldozat a földre került.