Baleset történt egy építkezésen Olaszországban, három ember meghalt

Vágólapra másolva!
Egy firenzei építkezésen összeomlott egy tartószerkezet 2024. február 16-án. A balesetben hárman meghaltak, ketten megsérültek, másik két embert még mindig keresnek.
Vágólapra másolva!

Három munkás meghalt és többen megsérültek, miután egy tartószerkezet összeomlott egy építkezésen az olaszországi Firenzében. A baleset a város északnyugati részén történt. Olaszországban meglehetősen gyakoriak a hasonló balesetek. 

A szakszervezetek rendszeresen panaszkodnak az építkezéseken uralkodó körülményekre, valamint a biztonsági ellenőrzések hiányára.

Az Eurostat statisztikai hivatala szerint Olaszországban 2021-ben 601 halálos munkahelyi baleset történt, ami Franciaország után a második legmagasabb szám az Európai Unióban. 2021 végén két daru dőlt össze az észak-olaszországi Torinóban egy építkezésen, ahol három ember meghalt.

A tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy három munkás meghalt, hármat kimentettek és kórházba szállítottak, ketten pedig a romok alatt rekedtek.

A három kórházba szállított munkás közül kettő intenzív osztályon van, a harmadik állapota stabil. Giorgia Meloni miniszterelnök részvétét fejezte ki a munkások családjainak - írta a Reuters.

építkezés, Olaszépítkezés, olasz építkezés
A mentőegységek tagjai dolgoznak egy firenzei építkezésen, ahol leomlott egy tartószerkezet 2024. február 16-án. 
Fotó: Claudio Giovannini /  Forrás: MTI

A munkások az Esselunga üzletlánc számára építettek egy szupermarketet. A cég elnöke, Marina Caprotti közölte, hogy az összes firenzei Esselunga üzlet bezár délutánra a közös gyász jelenként.