Betiltják a jogosítványokon a nemsemleges "X" betű használatát Arkansasban

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Sarah Sanders arkansasi republikánus kormányzó bejelentette, hogy be lesz tiltva a nemsemleges "X" betű használata a jogosítványokon, azokon a jövőben férfiként vagy nőként kell azonosítaniuk az egyént - írta meg a Daily Wire.
Vágólapra másolva!

A kormányzó bejelentése ez azt jelenti, hogy az arkansasi Pénzügyi és Közigazgatási Minisztérium visszavonja a korábbi adminisztratív eljárásokat, amelyek lehetővé tették, hogy az emberek férfi vagy nő helyett "X" megjelölést használjanak az igazolványokon. 

Az igazolványnak mostantól meg kell egyeznie a lakos születési anyakönyvi kivonatában szereplő nemmel.

Sarah Sanders úgy látja, ez a döntés megegyezik a józan ésszel, hiszen ahogyan fogalmazott:

Csak nők szülnek, a férfiak nem játszhatnak női sportokat, és csak két nem létezik. Amíg én vagyok a kormányzó, Arkansas állam kormánya nem fogja támogatni az ostobaságokat.

Azok a jelenlegi arkansasi lakosok, akiknek "X" van a személyi igazolványukon, továbbra is használhatják azokat, mivel azok érvényességi idejük lejártáig érvényesek maradnak, utána viszont nekik is vagy férfi vagy női nemmel kell frissíteni őket. 

A nemsemleges "X" betű használatát 2010-ben engedélyezték az igazolványokon melyet sokan kritizálták így 2023 augusztusában a döntés felülvizsgálás alá került.  

Sanders korábban is adott már ki egy végrehajtási utasítást arról, hogy távolítsák el a "woke, nőellenes" kifejezéseket a kormányzati dokumentumokból, és az olyan szavakat, mint a "terhes emberek" olyanokkal helyettesítsék, mint a "terhes nők" vagy a "terhes anya".