Furcsa megjegyzést tett Biden, bekapcsolva maradt a mikrofonja

Joebiden, Joe Biden
Joe Biden amerikai elnök a képviselőházban az évértékelő beszéde után
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az Unió helyzetéről szóló beszéd után Joe Biden amerikai elnöknek bekapcsolva maradt a mikrofonja, és egy furcsa megjegyzést tett a Benjamin Netanjahuval kapcsolatban – hívja fel a figyelmet minderre a brit The Guardian.
Vágólapra másolva!

A The Guardian arra hívta fel a figyelmet, hogy Joe Biden egyre feszültebb és frusztráltabbá válik Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel szemben. Bidennek az évértékelő beszéde után véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonja, és azt mondta , hogy neki és az izraeli vezetőnek "jöjjön Jézushoz" találkozót kell tartania.

Biden megjegyzései akkor hangzottak el, amikor Michael Bennet coloradói demokrata szenátorral beszélgetett a washingtoni képviselőház üléstermében a csütörtök esti, az Unió helyzetéről szóló beszédet követően.

Az eszmecserében Bennet gratulált Biden beszédéhez, és sürgette az elnököt, hogy továbbra is gyakoroljon nyomást Netanjahura a Gázai övezetben növekvő humanitárius aggodalmak miatt. A rövid beszélgetésen részt vett Antony Blinken külügyminiszter és Pete Buttigieg közlekedési miniszter is.

Biden ezután Netanjahu becenevét használva válaszol, mondván: "Mondtam neki, Bibi, és ezt ne ismételd meg, de neked és nekem lesz egy 'gyere Jézushoz' találkozónk".

Az elnök egyik segítője a közelben állva halkan az elnök fülébe beszél, látszólag figyelmeztetve Bident, hogy a mikrofonok bekapcsolva maradtak, amire minden csak annyit mondot, hogy "jó, jó."