Kiderült, mire készülnek az oroszok, ezzel minden eldőlhet

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.03.08.,   UkránOroszháború,
DONETSK OBLAST, UKRAINE - MARCH 07: Ukrainian servicemen guard at the trench as Russia-Ukraine war continues in the direction of Kreminna, Donetsk Oblast, Ukraine on March 07, 2024. Wolfgang Schwan / Anadolu (Photo by Wolfgang Schwan / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Kiderült az orosz tengerészgyalogosok támadásának célja a Dnyeper jobb partján.
Vágólapra másolva!

Az orosz hadsereg támadást hajtott végre az ukrán fegyveres erők (AFU) által uralt Dnyeper folyó jobb partján Herszon régióban, azért, hogy az orosz csapatok

elpusztítsák az ellenséges tüzelőállásokat és ezáltal megkönnyítsék Krynki falu elfoglalását.

A művelet célját Ilya Golovnev, a Tsargrad TV szerzője tárta fel.

"Tüzérségi támadásokat hajtanak végre az ellenséges partról, FPV és kamikaze drónokkaloperálnak. Ez problémákat okoz a támadó csapataink számára. Ezért a partraszállásnak az volt a célja, hogy megsemmisítse ezeket a lőállásokat, hogy könnyebb legyen elfoglalni Krynkit" – magyarázta.

Március 13-án, szerdán a Herszon régió kormányzója, Vladimir Saldo bejelentette, hogy a "Dnepr" orosz csapatcsoport egysége sikeres támadást hajtott végre a Dnyeper jobb partján. Elmondása szerint a meglepetés erejű támadás miatt az ellenségnek nem volt ideje reagálni, és körülbelül 30 katonát vesztett el. Ugyanakkor az orosz hadseregnek helyrehozhatatlan veszteségek nélkül sikerült visszavonulnia a bal partra - jegyezte meg Saldo.